Tercera edat
diaridegirona.cat >Tercera edat>

Relacions intergeneracionals per aprendre a saber donar i rebre

Relacions intergeneracionals per aprendre a saber donar i rebre

Alumnes de primària i secundària visiten les residències de la tercera edat

19-05-2017TuentiMeneame
Una dona explicant un conte a dos nens petits
Una dona explicant un conte a dos nens petits. DdG.

RAQUEL GIRONÈS | GIRONA Les persones més grans sempre han tingut una relació especial amb els més petits. Són els qui donen llaminadures als nens, xocolata sempre per berenar o diners per anar a comprar cromos. Una connexió que des de les residències de la Tercera Edat consideren que és vital. És per aquest motiu que en el seu programa d´activitats incorporen projectes intergeneracionals on joves escolars visiten els centre de la tercera edat.

Un dels centres que ofereix aquest servei és la residència Els Pins de l´Escala, el qual rep cada setmana la visita de tres estudiants de secundària de l´escola El Padró del mateix municipi. Grans i joves estableixen un petit contacte on s´expliquen la «història de la seva vida», nom que rep l´activitat. Posteriorment juguen junts al bingo, l´activitat estrella de la gent gran. Un altre dels projectes que porta a terme aquesta residència de l´Escala és «Padrins de lectura». Un cop al mes, sis residents del centre es desplacen fins a l´Escola Esculapi. Allà els més grans expliquen contes als més petits. «Es crea un clima molt bonic, veure a avis de 90 anys que expliquen contes a nens i nenes de quatre anys és un moment increïble», explica Meritxell Raurich, educadora social d´Els Pins.

Aquest intercanvi generacional també el potencia la Residència Santa Maria del Tura d´Olot, la qual duu a terme la iniciativa «Apadrinar un avi» de Cáritas Diocesana de Girona. «Amb les activitats intergeneracionals pretenem oferir l´oportunitat d´interactuar i aprendre de l´intercanvi entre gent gran, infants i joves. El nostre objectiu és promoure una sèrie de valors com l´amistat, la solidaritat, l´empatia i el saber donar i rebre», apunten des del centre olotí.