El 65,9% de persones grans asseguren que el sexe no desapareix amb l'edat i una de cada tres persones més grans de 65 anys d'edat ha practicat sexe en el darrer mes, segons xifres facilitades per l'Associació SIENA, que treballa per a l'envelliment actiu.

Contràriament al que molts poden pensar, la sexualitat en la vellesa no deixa d'existir. Així ho asseguren el 65,9% de les persones grans, mentre un 26,7% creu que és quelcom que amb l'edat s'acaba abandonant. En el cas dels homes, la freqüència és més elevada: un de cada dos homes ha tingut sexe en el darrer mes, mentre que en les dones és només una de cada quatre.

Practicar sexe comporta certs beneficis com la reducció del dolor, la disminució de la pressió i les possibilitats de tenir un atac de cor, així com el reforç del sistema immunitari i la reducció de la incontinència i de l'insomni. A banda de l'impacte psicològic que té -redueix l'estrès, augmenta l'autoestima i millora la relació de la parella-, els experts també apunten que ajuda a augmentar les capacitats cognitives de la gent gran, especialment aquelles capacitats vinculades amb la memòria.

El sexe i l'afectivitat en la tercera edat va ser un dels eixos temàtics de la 20a edició de FiraGran, que es va celebrar la setmana passada a les Drassanes Reials de Barcelona.