Independentment de l'edat de l'estudiant, els nens poden sentir-se nerviosos amb la tornada a l'escola. Per calmar aquests nervis és convenient seguir aquests consells:

1. Repassar els horaris. Analitzar al costat del petit les assignatures que farà, els horaris de les mateixes i les activitats extraescolars que realitzarà li serà beneficiós, ja que facilitarà la tornada al cole. Assegurar-li que en sortir de classe algun dels progenitors l'esperarà també li servirà com a motivació per passar el dia amb tranquil·litat.

2. Parlar-los de les qualificacions i les preocupacions acadèmiques. A mesura que l'estudiant va superant els cursos, el grau de preocupació per les qualificacions augmenta. Per això és important parlar amb el nostre fill de tot això abans que comenci el curs escolar. D'aquesta manera l'estudiant començarà el curs amb tranquil·litat i havent-li resolt tots els dubtes i preocupacions que rondaven pel seu cap.

3. Assegurar-li que la majoria dels nois de l'escola estan preocupats per ser acceptats pels altres. El temor a ser rebutjat és una de les preocupacions que sorgeixen quan els petits comenceb el col·legi. Per evitar-ho és important fer-li veure que això no passarà i ajudar-lo a trobar el seu propi lloc. Apuntar-lo a activitats extraescolars o incloure'l dins d'una comunitat l'ajudarà a formar part d'un col·lectiu i a no sentir-se aïllat ni preocupat.

4. Parlar del mestre. Assegurar al petit que el professorat està al seu costat és fonamental perquè estableixi una relació de confiança amb el seu tutor. Saber que per a qualsevol situació podrà comptar amb el seu mestre l'ajudarà a començar amb confiança el nou curs acadèmic.

5. Anima al teu fill a identificar les coses positives i excitants del col·legi. A més de tornar a estudiar, tornar a l'escola també porta bons moments per als petits de la casa. El retrobament amb els amics, conèixer nous companys, estrenar material escolar i participar en esports o altres activitats són algunes de les qüestions que animen als nens en el seu retorn a les aules.