El mercat de camions i autobusos a Espanya ha tancat el mes de gener amb 2.836 unitats entregades, la qual cosa es tradueix en una pujada del 10,5% si es compara amb el primer mes de l'any passat, segons van informar a principis de mes les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam).

«Les vendes de vehicles industrials, sobretot en el cas dels vehicles tractors, s'estan recuperant positivament, després d'un 2018 bastant negatiu. És previsible que aquestes matriculacions creixin ja que, al setembre, entra en vigor una nova normativa per als motors que avançarà vendes en els mesos anteriors», van assegurar aquestes organitzacions.

El passat gener les vendes de vehicles industrials van pujar un 13%, fins a 2.496 unitats. Així, es van entregar 72 camions lleugers, un 2,9% més, 310 camions mitjans, un 22% més, i 2.114 camions pesats, un 12,2% més.

Pel que fa a les matriculacions d'autobusos, autocars i microbusos es van situar en 340 unitats en el primer mes de l'exercici actual, la qual cosa representa una disminució del 5% en comparació amb el mateix mes de 2018.

A Espanya es van vendre 271 autocars i autobusos al gener, la qual cosa suposa una baixada del 3,9% en el còmput interanual, mentre que es van comercialitzar 69 microbusos, amb una disminució del 9,2%.

Vendes de vehicles comercials

Pel que fa a les vendes de vehicles comercials lleugers, a Espanya es van situar en 17.374 unitats en el primer mes de l'any, un 7,9% de creixement respecte al mateix període de l'any passat, segons dades de les associacions de fabricants. Aquestes van assenyalar que «s'estan recuperant les entregues gràcies a l'impuls del comerç de l'última milla i del repartiment e-commerce». Les matriculacions d'aquest segment es van veure afectades el setembre i l'octubre de l'any passat per l'entrada en vigor de la nova normativa de medició d'emissions WLTP.

Per segments, les vendes de derivats de turisme, furgonetes i pick-ups es van situar en 10.795 unitats al gener, un 8,7% més, amb 69 derivats venuts, un 36,1% menys, 9.858 furgonetes (+9,4%) i 868 pick-ups (+7,4%).