Turisme a Girona

Els còctels amb accent empordanès del Boia Nit

Situat a Cadaqués, darrere la barra d´aquest prestigiós local s´hi troba Manel Vehí

18-06-2018Meneame
Els còctels amb accent empordanès del Boia Nit
Els còctels amb accent empordanès del Boia Nit

DDG | CADAQUÉS El poblet per excel·lència de la Costa Brava, el més pintoresc, el més bell i el més autèntic és, sense cap mena de dubte, Cadaqués. També és en aquesta vila on es troben els millors còctels del mediterrani reunits en el Boia Nit de Cadaqués, un espai de tertúlia obert al mar que forma part del paisatge de la Costa Brava des del 1946.

Allà s'hi troba Manel Vehí, la quarta generació de propietaris del bar Boia i un dels millors coctelers del món. Malgrat la seva joventut, ha guanyat diferents competicions de cocteleria com el campionat estatal The Excellence Project, concurs de cocteleria de Maxium Espanya celebrat el 2017. Juntament amb Jonathan Pallaruelo van aconseguir el primer premi gràcies al còctel Good Friends.

A Cadaqués, Vehí comparteix amb els seus clients una extensa carta de còctels i combinats que revelen, alhora, la seva experiència adquirida i un esperit creatiu que reserva agradables sorpreses. Entre ells destaquen els còctels anomenats Gintonic Kontos - Kontos és el cognom dels avis materns d’en Manel Vehí, originaris de les illes gregues-; Cinque Terre, elaborat amb diferents productes mediterranis, d’entre els quals destaquen el plàncton i el fonoll marí de Cadaqués; i el còctel Azahar, maridat aquest amb una proposta gastronòmica del xef Ramón Freixa, format per flor de taronger macerada amb pebre de Madagascar, suc de ruibarbre i essència de canyella.

Molts personatges il·lustres s'han assegut en aquesta talaia privilegiada de la badia de Cadaqués. Artistes com Salvador Dalí, Man Ray, Marcel Duchamp, Richard Hamilton, John Cage i Merce Cunningham; escriptors de la categoria de Gabriel García Márquez, J.V Foix o Josep Pla; i actors com Kirk Douglas, Yul Brynner o Fernando Rey, Aina Clotet, Marc Clotet i Natalia Sánchez.

Actualment, el Boia Nit està encapçalat per Manel Vehí, format al costat dels millors mestres de l’hostaleria contemporània com Ferran Adrià i Juli Soler.

Ara, Vehí ha estat escollit com a assessor de cocteleria de cinc hotels de luxe: l’hotel Peralada Wine Spa & Golf, el Casino Peralada, l’Alàbriga Hotel de Sant Feliu de Guíxols, The Principal Madrid Hotel i el Grand Hotel Central de Barcelona. Vehí ha dissenyat la carta de còctels (amb alcohol i sense) d’aquests prestigiosos hotels.