El Parc Astronòmic Montsec acull aquest estiu la desena edició del Cicle de Música sota les Estrelles, al qual es preveu que assisteixin més de 1.000 persones en els set concerts programats fins al 23 de novembre. Marc Parrot i Sandra Bautista encapçalen el programa de la 10a edició del festival.

En els deu anys de Cicle de Música han passat pel Centre d'Observació de l'Univers (COU) unes 9.500 persones des de l'inici de l'activitat.

Aquests concerts, impulsats pel Parc Astronòmic Montsec (PAM), s'han consolidat en l'oferta cultural de Catalunya, sobretot en l'agenda de la música independent i projecció de grups i cantautors catalans. Un cicle que destaca per la varietat d'estils musicals que presenta: folk, jazz, rock acústic, clàssica, d'autor i pop.

El Parc Astronòmic està col·laborant en la difusió de la cultura al territori per seguir impulsant una oferta turística diferenciada que posicioni el Montsec com un referent en astroturisme, cultura i turisme de natura.

El festival va començar el 8 de juny amb el concert Refugi , a càrrec de Marc Parrot presentant el nou disc, i seguirà el 6 de juliol amb De la lluna a casa de l'artista emergent Sandra Bautista, guanyadora del premi Sona9 2018 i el 3 d'agost amb Universe d'Antonio Tolmos. Joan Blau i Xavier Monge actuaran el 7 de setembre amb Les nits de poemes blaus.

Al mes d'octubre, per la seva banda, un personatge tan important com Pedrolo inspira el concert de Patrícia McGill i Javier Juanco Quartet Temps de Pedrolo el 12 d'octubre, en el marc del VI Festival d'Astronomia del Montsec i el reconegut Joan Reig actuarà el 26 d'octubre amb La culpa.

El festival finalitzarà amb el projecte de l'antic membre d'Els Amics de les Arts, L'Últim Indi d'Eduard Costa, La pluja fina el 23 de novembre.

El Cicle compta amb artistes que en aquest moment estan fent gires i que, a més, s'ajusten al format que requereix l'escenari i l'entorn, que és molt particular: en l'Observatori, amb poca llum i a cel obert. L'esdeveniment està organitzat pel Consell Comarcal de la Noguera, entitat gestora del PAM, i amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de l'Institut d'Estudis llerdencs.