Turisme d'estiu
diaridegirona.cat >Turisme d'estiu>Catalunya>

Les 10 millors platges de la costa gironina

Les 10 millors platges de la costa gironina

El principal encant de la Costa Brava són les seves platges i cales. A continuació trobaràs una llista de 10 racons de visita obligada on s'hi barregen els penya-segats, els pins, la sorra i el blau del mar.

17-06-2013TuentiMeneame
Cala Montjoi
Cala Montjoi

REDACCIÓ La Costa Brava està plena d'encants. Però si hi ha una cosa que ha portat a fer famosa a aquesta franja del nord-est de Catalunya, són les seves platges i cales. Un litoral on es barregen les roques, els penya-segats, els pins, la sorra de la platja i el blau del mar.

A continuació trobaràs una llista de 10 platges i cales de la Costa Brava de visita obligada. Començant des del nord a la comarca de l'Alt Empordà i fins arribar a l'extrem sud a la comarca de La Selva.

Cala Montjoi - Roses
Situada al Cap de Creus, s'arriba a ella per una carretera estreta provinent de Roses. És una cala aïllada, silenciosa, que combina la sorra grisa amb petits còdols. L'acusada profunditat al entrar a l'aigua és també una de les característiques d'aquest racó rocós del litoral empordanès. El puig de la Morisca i el puig del Gall, la protegeixen de les inclemències meteorològiques i la converteixen en un bon punt d'ancoratge per a les embarcacions. Cala Montjoi s'ha fet famosa per acollir el restaurant El Bulli de Ferran Adrià.

Platja de Sant Pere Pescador - Sant Pere Pescador
És una de les platges més llargues de la costa gironina. Els corrents marins i els forts vents de tramuntana fan d'aquest índret punt de trobada dels amants dels esports aquàtics com el surf, el kitesurf o el windsurf. I per aquells que els hi agradi la naturalesa, també podran passejar per la desembocadura del riu Fluvià o visitar el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, molt pròxims a la platja.

Cala Montgó - L'Escala
El puig que alberga la torre de Montgó és una barrera natural que arrecera de la tramuntana la cala Montgó. L'aigua és poc profunda i la sorra de gra fi i d'un color bastant clar. Des de la talaia de la Torre de Montgó, construïda per defensar el litoral dels atacs dels pirates en l'antiguitat, és pot admirar el golf de Roses en la seva totalitat. Els nombrosos penya-segats rocosos de l'entorn també són un dels atractius de la zona.

Platja d'Aiguablava - Begur
El mateix nom ho diu. Els tons blaus i verds de l'aigua d'aquesta petita platja són el seu encant i tret més distintiu. L'accés, entre els turons de Begur, és fa per mitjà d'una carretera molt sinuosa que arriba fins a la mateixa platja. L'aigua és poc profunda i la sorra bastant fina. Els camins que voregen els penya-segats replets de pins aferrats a les roques, fan inevitable al visitant no fer-hi una passejada. Per una d'aquestes vies arribarem a l'únic parador nacional de turisme de les comarques gironines. Via marítima també es poden visitar algunes coves que hi ha pels voltants. La més coneguda és la cova d'en Gispert.

Platja del Port-Bo - Calella de Palafrugell
La del Port-Bo és una de les nombroses platges que té Calella de Palafrugell, la localitat marinera més pintoresca del litoral català. La platja del Port-Bo no és ni extensa, ni ample; però el seu encant recau en l'estampa que formen els bots dels pescadors i les voltes de les cases blanques que hi ha al darrere. També és la platja que acull cada any la tradicional Cantada d'Havaneres. És de visita obligada anar a una de les tavernes que poblen la localitat i prendre un bon cremat.

Cala Estreta - Palamós
L'accés a Cala Estreta tan sols es pot fer per una pista forestal o per un dels trams del camí de ronda. És una zona rocosa, repleta de pins i d'aspecte verge; un dels màxims exponents de la Costa Brava. Precisament el camí de ronda, utilitzat en l'antiguitat pels mariners i contrabandistes, ens portarà a d'altres petites cales que combinen la sorra de gra mitjà amb còdols i una aigua transparent ideal per observar el fons marí. En algunes d'aquestes cales és habitual la pràctica nudista. Des de les nombroses talaies que trobarem pel sender que serpenteja el litoral, es pot observar el conjunt de roques que formen les Illes Formigues.

Platja de Castell - Palamós
La platja de Castell, tot i que en els darrers anys s'ha donat a conèixer bastant, és una platja tranquil·la. Una de les poques platges del litoral català considerades verges ja que ha sobreviscut a la urbanització sense control d'anys enrere. Aquest fer es va donar gràcies a un petit col·lectiu anomenat Salvem Castell que va preserva el paratge on s'hi volia construir 400 habitatges, un hotel i un camp de golf. Per mitjà del camí de ronda (el famós GR-92) podrem accedir al poblat ibèric de Castell i a la curiosa barraca d'en Dalí.

Platja de Torre Valentina - Calonge
Torre Valentina deu el seu nom a una torre de vigilància situada a l'extrem sud de la platja i que, a dia d'avui, es barreja amb nombrosos edificis d'apartaments. És una platja urbana de notable extensió i molt freqüentada darrerament pels amants dels esports aquàtics. Al nord, un gran pont limita amb Sant Antoni de Calonge -considerada la de Sant Antoni una de les millors platges urbanes de Catalunya- i al sud, podem enfilar un tram de camí de ronda de molta bellesa que ens portarà a un seguit de cales de difícil accés.

Platja de Vallpresona - Santa Cristina d'Aro
Per arribar a la platja de Vallpressona primer haurem d'agafar un camí que neix a la carretera i que discorre entre un paratge ple de vegetació molt frondosa. Al arribar a la platja trobarem un paisatge ple d'esculls i roques, sense serveis de cap tipus excepte alguna paradeta que exerceix com a bar en l'època estival. L'aïllament han fet d'aquest indret amagat un espai ocupat per una comunitat naturista que conviu sense normes i que dóna la benvinguda als curiosos que s'hi apropen per primera vegada.

Platja de la Boadella - Lloret de Mar
Una platja llarga, de sorra gruixuda que s'ha mantingut bastant verge tot i tenir dos nuclis turístics tan importants i massius com Lloret de Mar i Blanes. L'accés a la platja s'ha de fer amb calma ja que no és un tram de pas fàcil. El visitant també pot gaudir del jardí noucentista de Santa Clotilde, que està a escassos metres en direcció nord. Des d'allà hi ha unes excel·lents vistes, tan a sud com a nord, del litoral de la comarca de la Selva.

Comparteix aquesta pàgina