Turisme d'estiu
Costa d'Águilas

Platges d´Águilas

Aigües transparents, aire pur i un càlid sol són tres constants de la costa aguilenca. El municipi compta amb 35 platges banyades pel Mediterrani, cadascuna amb les seves peculiaritats

17-06-2013TuentiMeneame
Una de les més espectaculars platges d'Águilas.
Una de les més espectaculars platges d'Águilas.

LAOPINIONDEMURCIA.ES A continuació es descriuen algunes d'elles:

Calacerrada o Els Cocedores
Rep aquestes denominacions pel seu aspecte i pels antics personal de cocció d'espart que encara es conserven en els seus extrems. Es troba encaixada entre un cabezo de color negre a causa de la presència de roques volcàniques i un altre groc amb restes de platges fòssils, el que constitueix un entorn únic per als amants de la geologia.

La Higuerica
Compta amb una important extensió de sorres daurades que es submergeixen en un mar transparent. Té davant el Llit dels Nuvis, un petit illot rocós.

Calarreona
Té una important extensió de sorra que fins i tot formava petites dunes en els saladars contigus. Un petit promontori central en què s'assenta un alberg juvenil la divideix en dues parts: Calarreona-Les Tortugues l'occidental i Calarreona-la Cabanya l'oriental.

Platja de Ponent
S'estén des de la Casica Verda fins a l'espigó de la Colònia gràcies a la regeneració realitzada. Formada per sorra i graves, l'entrada al mar és suau, encara que en algunes zones presenta un escaló.

La Colònia
Situada dins de la ciutat. Està protegida parcialment del Llevant pel promontori del Castell, del qual neix, i s'estén fins a l'espigó, on acaba la platja de Ponent.

Platja de Llevant
També al centre de la ciutat, forma part de la badia de Llevant. Ocupa una important extensió entre el Port Esportiu i el Port Pesquer. És de fons sorrenc i fàcil accés.

Les Delícies
Descansa entre el Club Nàutic i el promontori de la Aguilica. Formada per sorra grisa, entrada suau al mar i fons sorrenc (excepte el tram de la desembocadura de la riera de Les Culebras).

El Hornillo
Bon accés. Situada al límit oriental de la ciutat, oberta al Llevant però protegida per l'illa del Frare, corre per una franja de costa entre el vell carregador de mineral de l'Hornillo i les proximitats de les aigües que banyen El Frare. És una de les més freqüentades pels joves.

El Cigar o groga
De difícil accés des de terra, la singularitat d'aquesta platja rau en el color de la sorra que li dóna nom, i en la seva ubicació oberta al sud i protegida al Llevant per la illa del Frare, de la qual està separada per un estret canal. L'entorn és molt ric en restes arqueològiques.

Calabardina
En deixar El Cigar seguim cap al Cap de Cope, dominant el paisatge, fins a arribar a Calabardina, una platja ben comunicat. Diverses urbanitzacions s'estenen ocupant el lloc del caseriu de pescadors que vivia al voltant de l'almadrava avui desapareguda.

La Carolina
Platja emblemàtica amb una immillorable vista de la població i el promontori del Castell i sorra molt fina. Protegida del Sud i el Ponent. Només ocasionals temporals de llevant poden aconsellar retardar un bany únic.


Comparteix aquesta pàgina


El temps