Arona és sinònim de viure intensament. Probablement no hi ha a les Canàries un destí que en gairebé 82 quilòmetres quadrats concentri un major nombre de climes, colors i sabors. Pura experiència d'aquesta factoria de la felicitat. Un lloc amb el millor clima del món i en el qual sentir la brisa marina càlidament acariciada pel sol durant tot l'any mentre es gaudeix de la gastronomia típicament illenca.

En el qual és possible comprar a les botigues de les firmes més exclusives i visitar el més representatiu de l'arquitectura canària, protegida com a Bé d'Interès Cultural. On les platges conviuen amb les zones ornitològiques més riques de la Macaronèsia i l'albirament de cetacis amb els locals d'oci nocturn més cool de Tenerife.

Els grans esdeveniments internacionals, com la Conferència Internacional de Turisme Sostenible o l'ARN Culture & Business Pride, que tindran lloc al mes de juny, amb les celebracions que valoren el folklore i la tradició popular canària.

Arona és coneguda internacionalment pels seus principals nuclis turístics Platja de les Amèriques, Els Cristians i Costa del Silenci. És una destinació que en els últims anys ha anat reconvertint la seva oferta, un espai modern i que ofereix de tot per a tots els públics, inclosa una planta hotelera sense limitacions de gustos i butxaques, amb allotjaments temàtics, familiars o els only adults.

Una destinació renovada que ofereix instal·lacions de primer nivell, tant en els seus establiments hotelers com en els seus espais públics, i la rellevància internacional es reforçarà en els mesos vinents després que la marca automobilística SEAT hagi triat el nom del municipi per un dels seus vehicles més moderns.

Es tracta d'un enclavament turístic l'accessibilitat del qual ha estat reconeguda i guardonada a escala internacional, que és especialment sensible a les necessitats de persones amb diversitat funcional, origen d'Arona com a destinació, i que compta amb la major plataforma pública i gratuïta de bany assistit d'Europa.

Tot això amb la garantia que atorga ser un destí que fa dècades que alberga a milions de turistes de tot el món.

Platja de les Amèriques: catifa vermella

La reconversió de Platja de les Amèriques ha anat reposicionant aquest espai com una autèntica catifa vermella que concentra a figures rellevants de talla nacional i internacional en els diversos esdeveniments que celebra el municipi i que van des de la Conferència Internacional de Turisme Sostenible a l'Arona Culture & Business Pride, passant per l'Arona Fashion Week o el Cap Festival. Les Amèriques ni per ni dorm.

En aquesta localitat es troba la major zona comercial oberta de Canàries, l'anomenada "milla d'or", que compta amb sis centres comercials i més de cent restaurants i que està plena de botigues en què comprar moltes de les més prestigioses firmes de moda.

S'emplaça la Piràmide d'Arona, l'emblemàtic palau de congressos del municipi, que alberga un enorme auditori i que acull els espectacles del mundialment conegut ballet de Carmen Mota

Els Cristians i Costa del Silenci

Els Cristians amaga tot l'encant d'un nucli pesquer que combina aquesta activitat amb les seves magnífiques platges qualificades amb la Bandera Blava i que té a les Vistes com a emblema, un espai per al bany i l'oci.

Aquest preu alberga zones comercials i de restauració, infraestructures esportives de primer nivell i altres activitats que comparteix amb Costa del Silenci, una zona ideal per a la pràctica del busseig.

La localitat costanera de les Galetes, a més de l'encant del seu sabor mariner i d'albergar una important marina, compta amb un ric fons marí que ha dut a instal·lar-se a la zona escoles de busseig i empreses especialitzades en l'albirament de cetacis.

Patrimoni, cultura, tradició i natura

Si nuclis com Els Cristians o Costa del Silenci permeten gaudir de diferents activitats al mar, la veritat és que aquest municipi compta amb un important patrimoni natural i amb una de les diversitats ornitològiques més riques de la zona de la Macaronèsia, a la qual pertany Canàries, a més de diferents rutes per senders oferint una àmplia oferta de turisme actiu i d'experiències.

Arona casc ofereix als seus visitants un imponent nucli històric, catalogat com a Bé d'Interès Cultural (BIC) que ensenya algunes de les característiques més importants de l'arquitectura canària.

És en aquest entorn i a les zones de mitjanies on la cultura popular i la gastronomia canàries tenen el seu màxim exponent, gràcies a nombroses activitats que mostren a residents i visitants el més variat del folklore d'unes illes úniques amb esdeveniments com el Dia de les Tradicions.