La singularitat del poble, rau en el fet que les seves cases que semblen estar penjant d'un paisatge vertical la qual cosa vista des de baix ens dóna la sensació d'observar un quadre pintat en perspectiva, això li confereix un atractiu especial que ajudat de la seva bona taula i bona gent el fan ser un dels pobles més visitats d'Astúries.

Turisme a Cudillero

Cudillero bé mereix una escapada de cap de setmana pel poble en si, els seus carrers estrets i costeruts, moltes d'elles amb escalinates ens mostrarà un poble de vistes espectaculars al cantàbric, per això té l'anomenada ruta dels miradors (Cimadevilla, El pic i altres).

Ja a la part baixa del poble amb un passeig més relaxat, trobarem un nombre important de terrasses molt apropiades per descansar després de la nostra escalada, així que aprofiteu per fer una copa, ja que encara hi ha molt per veure.

També té un far al qual val la pena acostar-se amb penya-segats de més de 40 metres d'altura i des d'on veure les barques de pescadors.

No podem parlar de Cudillero i de gairebé qualsevol poble de costa d'Astúries i deixar de banda les seves platges, encara que per als despistats avisem que les platges no són al mateix poble, sinó a les rodalies i les indicacions de vegades deixen a desitjar.

Una de les platges més turístiques és la Concha d'Artedo, seguida d'altres com Sant Pere de la Ribera o la de l'Aguilar i Campofrío totes elles amb accés rodat i serveis (dutxes, socorrisme a l'estiu, bar), i altres sense serveis com la de Ballota, Vallina, Oleiros, la del Silenci declarada Monument Nacional, entre d'altres.

Què fer a Cudillero

En Cudillero a més de passejar i menjar podeu apropar-vos al Palau de Selgas (al Pito), se li coneix com el Versalles d'Astúries a més dels seus jardins la casona espera al seu interior interessants obres de Tiziano, El Greco, Goya...

Una altra opció interessant és anar fins a Cap Vidio (Oviñana 10Km. Aprox.). Observareu uns penya-segats de més de 100 metres a més d'un far, com suposareu les vistes són espectaculars. Hi ha una empresa de vaixells que dóna passejos fins aquí.

Una altra alternativa és el lloguer de cavalls (Lamuño) bé sigui per pujar a la zona de les Brañas on es troba el que ells anomenen els vaqueiros d'alçada o un passeig per una altra zona.

No deixis passar l'oportunitat de veure arribar als pescadors després d'una jornada de pesca al voltant de les 5 de la tarda de dilluns a divendres i la seva posterior subhasta en la rutlla, val la pena si vols veure autèntic peix fresc.

Si vas el 29 de juny, no pots faltar a la festa del seu patró, Pedro Pescador, és quan se celebra L'Almuravela. Si vas per març o abril gaudeix de les seves cap de setmana de la fira del pinxo de lluç.

Finalment no te n'has d'anar de Cudillero sense provar la seva curadillo que és una espècie de tauró assecat a l'aire, si prefereixes alguna cosa dolça, els sospirs de Cudillero deixaran bon gust de boca.

Com arribar-hi

A Cudillero s'accedeix per la N-632 passada rotonda de Soto del Vaixell, agafant la N-632 direcció Ribadeo, a uns 8 km hi ha el desviament.