Espanya està plena de racons sorprenents que no tenen res a envejar a la resta de llocs encantadors de la resta d'Europa o del món. Amb l'estiu a la volta de la cantonada, et proposem que aprofitis aquestes properes vacances per descobrir aquests espectaculars pobles plens d'encant i que hauries de conèixer.

1. Cudillero (Astúries)

L'esperit mariner impregna cada carrer d'aquest espectacular poble asturià. Les cases de colors que descendeixen vessant avall fins al port marí i la impressionant Cinquena dels Selgas converteixen Cudillero en un dels pobles amb més encant d'Espanya.

2. Ronda (Màlaga)

Ronda, una de les ciutats més antigues i visitades d'Espanya, és una parada obligatòria en el nostre viatge al voltant de la península Ibèrica. Les espectaculars vistes des de l'abisme de Ronda converteixen aquesta ciutat malaguenya en un dels llocs més espectaculars de la geografia espanyola. Ronda està situada sobre un altiplà a 750 metres sobre el nivell del mar, a la vora del precipici que acaba al riu Guadalevín.

3. Combarro (Pontevedra)

Un dels pobles amb més encant de les terres gallegues. El nucli antic de Combarro, amb la seva església i les sitges, les construccions típiques del nord d'Espanya, es converteixen en visita obligada en aquesta espectacular localitat gallega.

4. Toro (Zamora)

Aquesta vila resisteix impassible el pas del temps en la seva talaia, situada a 739 metres d'altitud. Gaudeix a Toro dels fèrtils camps que neixen al costat del Duero o perd-te en els seus concorreguts carrers que porten fins a la col·legiata de Santa Maria la Major, del segle XII.

5. Júzcar (Màlaga)

La peculiaritat d'aquest poble és que totes les seves cases estan pintades de blau. Això es deu al fet que a Júzcar va tenir lloc l'estrena mundial de la pel·lícula 'Els Pitufos', el 16 de juny de 2011. Tot i ser una campanya publicitària, el "Poble Pitufo" va decidir mantenir el blau de les seves façanes en consulta popular, ja que aquest canvi va impulsar el turisme de la zona.

6. Olite (Navarra)

A la vora del riu Zidacos, 42 quilòmetres al sud de Pamplona, ??es troba Olite. En aquesta vila medieval podràs gaudir d'edificis històrics com el Palau dels Teobaldos, l'església de Sant Pere o el palau dels Reis de Navarra, el més important d'Olite i un dels més bonics d'Espanya.

7. Deià (Mallorca)

A Deià tot són costes, per la qual cosa cal anar ben descansat per poder gaudir de tots els seus racons. Aquest petit poble no és dels més turístics de Mallorca, però els seus carrers empedrats i la seva tranquil·litat absoluta converteixen Deià en un dels llocs de visita obligada a Espanya.

8. La Orotava (Tenerife)

Situada al nord de l'illa de Tenerife, la Orotava és una d'aquestes viles en què la cultura canària es deixa sentir en cadascun dels seus racons. Aprofita per visitar la Orotava a finals de maig i gaudir de les festes del Corpus Christi, quan les meravelloses i acolorides catifes naturals omplen els carrers d'aquesta vila canària.

9. Peníscola (Castelló)

Peníscola és per a molts simplement platja, sol i festa. Però més enllà d'aquest estereotip de poble turístic, Peníscola amaga racons espectaculars com el seu casc monumental magnífic, diverses esglésies i sobretot el castell templer del Papa Lluna.

10. Mazarrón (Múrcia)

Més enllà de l'horta i del sol, a Múrcia trobem pobles tan espectaculars com Mazarrón. Aquesta vila va ser en el seu origen un petit poble pesquer, com ja es va demostrar quan fa alguns anys van trobar aquí el parell de vaixells més antics de tota la mediterrània. Avui en dia, Mazarredo és conegut per les seves platges però també pels seus espectaculars monuments com l'església de Sant Andreu o castells en ruïnes com el dels Vélez.