L'interior de les set Illes Canàries amaga petites joies que reuneixen tranquil·litat, arquitectura tradicional, patrimoni històric i integració en el paisatge. A la costa, poblacions on encara es respira autèntic ambient mariner permeten degustar una excel·lent gastronomia. Un contrapunt a l'enrenou dels grans centres turístics i on és possible seguir gaudint d'estius suaument càlids i hiverns primaverals.

Caleta de Sebo, La Graciosa

Poca distància amb vaixell des d'Orzola, a l'illa de Lanzarote, et portarà fins Caleta del Sebo, el principal nucli de població de La Graciosa, la major de les illes de l'arxipèlag Chinijo. Caleta de Sebo conserva íntegre el sabor mariner que la va originar i presenta una àmplia oferta de restauració per coronar un dia perfecte explorant la Graciosa.

Golf, Lanzarote

El Toll dels Clicos, a la costa sud-oest, és un dels grans atractius naturals de Lanzarote. Molt a prop es troba el poblet pescador del Golf, que et permetrà fer una pausa en el recorregut per aquest sector verge de la costa de Lanzarote menjant en algun dels restaurants que s'alineen al llarg de la seva avinguda Marítima, amb grans vistes a l'oceà.

Betancuria, Fuerteventura

Fundada l'any 1404 pel navegant normand Jean de Béthencourt per exercir de capital, per a la defensa va triar una vall interior allunyada del mar i dels pirates, Betancuria és avui una tranquil·la vila amb un patrimoni religiós monumental de primer ordre i una placidesa que val la pena experimentar.

Teror, Gran Canària

Fundada el 1481 arran d'una aparició de la Verge, Teror és una de les poblacions més antigues de l'arxipèlag i conserva un important patrimoni monumental, inclosa la popular basílica de Nostra Senyora del Pi i diversos convents i cases nobles, entre les quals destaquen les del carrer Reial de la Plaça. I no marxis sense tastar la preuada rebosteria local!

Masca, Tenerife

Submergida en el pronunciat relleu del massís del Teno, que li ofereix un entorn de bellesa dramàtica, aquesta petita població de cases cuidades i carrers empedrats mostra la Tenerife més rural, moltes vegades oblidada pel turisme de sol i platja. El sender que baixa des del poble fins a la costa pel barranc és un dels més populars de l'illa.

Vall Gran Rey, La Gomera

Situat a l'oest de la Gomera, Valle Gran Rey és un dels enclavaments més populars de la Gomera. Solcat per cultius escalonats i palmerars, i flanquejat per impressionants cingles, la vall acaba en un ampli delta. Al port de Les Voltes es pot gaudir de la placidesa marinera del lloc i de diferents propostes gastronòmiques.

San Andrés, La Palma

Aquesta és una bonica població costanera, al nord-est de la Palma, de carrers empedrats, places plenes de flors i palmeres, i cases típiques canàries. La seva església -Sant Andreu Apòstol és una de les més antigues de l'arxipèlag (segle XVI). A la costa, és recomanable un agradable bany a les piscines naturals del Toll Blau o a la platja de Port Espíndola.

Tiñor, Hierro

Pròxim a Valverde, aquest diminut poble és una mostra perfecta de l'arquitectura tradicional de l'illa: murs de pedra volcànica generalment revestits de calç i cobertes de teula plana d'estil anglès. El blanc del mas, dispers pel vessant, contrasta amb l'intens verd de l'entorn. Val la pena allunyar-se del petit nucli per algun dels senders que el creuen per admirar