Qui no ha sentit parlar de l'enoturisme i de les ja més que famoses rutes del vi? Cada vegada són més els aficionats a aquesta beguda que gaudeixen de viatges per Espanya degustant els seus vins favorits, però què passa amb la cervesa? ¿No existeixen rutes en què poder degustar aquesta mil·lenària beguda?

Segons un informe elaborat per Cervesers d'Espanya, la cervesa és el producte estrella de l'hostaleria espanyola i és que, segons aquestes dades, pot arribar a suposar una quarta part de la facturació d'aquests establiments. A aquestes dades se li uneix un fenomen que durant els últims anys ha agafat força: la cervesa artesana. Si el 2008, el nombre de micro cerveseries era de 21, el 2015 va passar a comptar amb més de 400.

Aquest augment de la producció converteix Espanya en un gran aparador en el qual triar entre una cervesa i altra pot arribar a ser una missió gairebé impossible. Per això, et proposem un viatge cerveser a través dels millors establiments d'Espanya. Creats per autèntics mestres i a través d'un procés personalitzat i natural, aquestes cerveses et transportaran a un món d'aromes i sabors fins ara desconegut.

Cibeles (Madrid)

Es tracta d'una de les micro cerveseries més conegudes del panorama actual. Compta amb un total de 12 tipus de cervesa, i a les seves instal·lacions, a més del procés de fabricació, realitzen diverses activitats com tastos o cursos d'elaboració de cervesa.

Direcció: Carrer Petroli, 34. Leganés

Telèfon: 916.797.220

3Monos Craft Beer (Màlaga)

Compta amb cinc varietats que van des del Blond Ale, passant per les IPAs fins a les stouts amb matisos de cafè. Podràs visitar la fàbrica i gaudir d'un tast amb totes les seves cerveses disponibles. A més, també ofereixen cursos d'elaboració en què podràs crear i embotellar la teva pròpia cervesa.

Direcció: Carrer Lisboa, 30. Màlaga

Telèfon: 951.776.565

Tyris (València)

Amb un total de 10 varietats de cervesa i una distribució en més de 120 punts de venda, Tyris va ser la primera marca de cervesa artesana que va arribar a la ciutat del Túria. Cursos d'elaboració i tasts són part de les seves activitats. A més, l'empresa s'ha diversificat i disposa d'un local al centre de València en on podràs gaudir de totes les seves cerveses artesanes.

Direcció: Polígon industrial l'Oliveral

Telèfon: 961.06.40.50

Galicianbrew (Pontevedra)

De la mà d'Isabel Vieitez, la seva 'mestra cervesera', aquesta micro cerveseria disposa d'un total de set varietats totes elles elaborades amb ingredients 100% naturals. Podràs gaudir de totes elles en els tasts que realitzen durant la visita a la fàbrica.

Direcció: Rua Chan de Gandara, 20

Telèfon: 629.375.678