L´aigua és el gran atractiu de les activitats que s´organitzen a la província de Girona aquest estiu. Són moltes les disciplines que es poden desenvolupar al mar o al riu i que tenen lloc al territori gironí. Les propostes van des d´una intensa jornada a un parc aquàtic, un petit trajecte a bord de la Tirona de Banyoles o del Màgic Catamarà de Roses o un autèntic descens pel riu Ter amb caiac.

Els parcs aquàtics

Les piscines d´onades, els rius ràpids, els tobogans, els kamikazes i les fantàstiques pistes toves dels parcs aquàtics Water World de Lloret de Mar i l´Aquadiver de Platja d´Aro formen part del paisatge de la Costa Brava. Un conjunt d´atraccions orientades tant per al públic infantil com per a l´adult en un espai perfecte per passar uns dies inoblidables amb la família i els amics.

Els dos parcs estan més units que mai, ja que amb l´entrada del Water World tens l´entrada gratuïta a l´Aquadiver. Els parcs disposen dels serveis més adients per al seu confort i experiència de més de vint anys, amb restaurants, creperies, zones de pícnic o pinedes, on poder relaxar-se i gaudir d´un entorn envejable.

Concerts a bord de la «Tirona»

A Banyoles, la proposta més emblemàtica gira entorn del seu estany. Naviliera Les Goges ofereix una visita privilegiada d´aquest espai a bord de la Tirona. Els visitants poden observar indrets idíl·lics i aspectes salvatges d´espectacular bellesa de l´Estany, des de les 21 pesqueres que envolten la part est, les diverses muntanyes al nord i la flora que posseeix. La durada de l´excursió és d´uns 40 minuts i durant l´estiu, la Tirona surt cada dia de les 10 del matí a les 8 del vespre. Però si el que es vol és ser el capità del vaixell, la mateixa empresa ofereix lloguer de barques de rem, així com de bicicletes. La Tirona també surt en ocasions especials acompanyada de música. Naviliera Les Goges organitza concerts a bord de l´embarcació. Dins el Festival A(p)hònica de Banyoles, el dissabte 1 de juliol actuarà l´italià Alessio Arena, el qual presentarà el seu darrer disc, La secreta danza, a les ­comarques gironines. L´endemà, el diumenge 2 de juliol, la barca la Tirona acollirà el concert del trio osonenc La iaia.

La màgia del catamarà

La millor forma per conèixer els indrets més emblemàtics de la Costa Brava és a bord del Màgic Catamarà. L´embarcació surt a passejar amb diferents tipus de rutes i de propostes. De Roses al Parc Natural Cap de Creus dinant a bord; de Roses a Cadaqués a la tarda-vespre amb parada de dues hores i mitja a aquest emblemàtic poble pintoresc de la Costa Brava; i des de Roses al Parc Natural de les Illes Medes amb parades a les cales per banyar-se i fer snorkel i amb menjar preparat a la barbacoa de bord. Enguany, el Màgic Catamarà amplia la seva oferta i arribarà fins al Port de la Selva. Una jornada completa que es ­complementarà amb paella a bord.

Descens pel riu Ter

Conèixer el riu Ter d´una forma lúdica i esportiva és la proposta d´estiu de Kayak del Ter, una empresa de turisme actiu i ecoturisme especialitzada en el descens en caiac i canoa canadenca pel riu. El punt de trobada de Kayak del Ter és a l´entrada del poble de Colomers, on l´empresa té muntat el seu xiringuito amb una zona de pícnic a l´aire lliure. El descens amb caiac passa per diferents trams que recorren zones de les comarques del Gironès i el Baix Empordà d´un gran valor paisatgístic.

El més popular és el que va de Colomers a Verges, d´unes dues hores aproximadament. Tram que serpenteja per ua mínim corrent que et desplaça per un dels millors boscos de ribera mediterranis de l'entorn. Aquest tram es fa en caiacs de dues o tres places. Un tram que es pot combinar amb senderisme, cicloturisme, marxa nòrdica i segway. Navegant pel Ter es pot veure tot tipus de fauna, des de tortugues i ànecs fins a bernats pescaires.