A la ciutat de Girona l´estiu es viurà de ple amb activitats per a totes les edats. L´Ajuntament de la ciutat ofereix un total de 45 cursos d´activitats aquàtiques i fisicoesportives per a totes les edats aquest estiu. Aquests cursos es podran fer els mesos de juny, juliol i setembre a les instal·lacions esportives municipals.

Es portaran a terme cursos de pilates, ioga, aerotò, zumba i, com a novetat, HIIT i treball funcional pel que fa a activitats fisicoesportives. Pel que fa a les activitats aquàtiques s´ofereixen cursos per a nadons de 6 a 36 mesos, cursets de familiarització al medi aquàtic per a infants de 3 a 5 anys, l´escoleta aquàtica per a nens de 6 a 10 anys, l´escola aquàtica per a joves d´11 a 17 anys, curset de perfeccionament i aquafitness per a adults, hidrogimnàstica per a la gent gran (amb nous horaris), i activitat aquàtica prepart (per a embarassades).

Com a propostes familiars cal destacar l´activitat aquàtica per a nadons, en què les sessions es porten a terme conjuntament amb el nadó, el pare i la mare amb l´objectiu d´intensificar la comunicació afectiva, i el curset de familiarització amb el medi aquàtic per a infants de 3 anys amb un acompanyant que podrà experimentar i viure tot el procés d´aprenentatge de l´infant.

Les inscripcions per participar-hi es poden fer forma directa en les activitats amb places lliures trucant al Servei Municipal d´Esports (972 226 136) i a les piscines municipals de Palau (972 222 155) i Santa Eugènia - Can Gibert del Pla (972 237 306).

Més activitats per als joves

La xarxa d´espais joves de la ciutat de Girona ha programat de nou una programació extensa d´activitats entre els mesos de juliol i setembre. Els més joves podran gaudir aquest estiu d´un total de 60 propostes sumant cursos, tallers, xerrades informatives, jornades, cinema, setmanes temàtiques, divendres lúdics, concerts i mostres artístiques, entre altres.

La gran novetat d´aquesta programació d´estiu és l´aparició d´activitats programades a El Güell Espai Jove. Aquest serà el tercer equipament a la ciutat adreçat a persones d´entre 16 i 29 anys i intervindrà en molts àmbits d´interès juvenil. «Es posarà especial atenció a la participació juvenil i es dissenyaran accions per fomentar la formació i l´ocupació dels joves del barri de Santa Eugènia, Can Gibert del Pla i Sant Narcís», va manifestar la regidora de Joventut, Elisabet Riera, en la presentació de la programació dilluns passat.

A l´Estació Espai Jove de Girona es tornarà a activar el servei de sol·licitud de beques, una aula d´estudi per a alumnes de batxillerat i un bon nombre de grups de conversa en anglès, francès i català. Un estiu més també hi haurà un cicle de cinema i música a la fresca, i al setembre es donarà el tret de sortida a la 25a edició del Mostrar´t i a la sisena edició del cicle de tallers de mobilitat internacional El Rodamón.

Els Químics Espai Jove de la ciutat organitzarà novament una extensa oferta formativa de cursos xerrades i tallers, al mes de juliol i setembre agrupats en setmanes temàtiques. Els divendres del mes de juliol s´organitzaran diferents activitats lúdiques dins el marc del Kmks Friday lúdics. També durant el mes de juliol s´organitzaran activitats a la plaça.

A banda, molts dels barris de la ciutat de Girona s´engalanaran per celebrar la seva respectiva Festa Major. Serà el cas del barri de Fontajau, de les Pedreres i de Sant Narcís, aquest mes de juny; i del barri de Font de la Pólvora, Sant Narcís Sud i la pujada de la Torrassa aquest juliol.