Festivals, actuacions i espectacles musicals marcaran un any més l’estiu de Platja d’Aro amb la celebració de la tercera edició d’Estereofònics. Un total de 78 concerts es desenvoluparan en 140 dies (vuit més que l’any passat), del 27 de maig al 14 d’octubre, majoritàriament gratuïts, a l’aire lliure i de múltiples gèneres: del jazz a la música de cambra, tot passant pel surf o el rock’n’roll.

Stefano Palatchi, Barcelona Gospel Messengers & Lurine Cato, Els Cremats, Händel Festival Orchestra, Anna Miernik, Biznaga, King Salami & The Cumberland 3, Maurzio Di Fulvio, Manuel Fuentes & The Spring’s Team, Eva Fernández Group, Orquestra Selvatana, Hotel Cochambre, MFC Chicken, The Phantom Surfers són només alguns dels protagonistes d’aquest estiu.

La principal novetat d’enguany és la programació a la Biblioteca Mercè Rodoreda de Platja d’Aro del cicle de conferències i concerts de petit format La salut musical a casa nostra que té lloc els divendres d’aquest mes de juny, dedicats monogràficament a un gènere. La primera trobada es va enfocar en el món del jazz amb Joan Chamorro, la segona en el pop-rock i la tercera en el rock’n’roll. La darrera conferència, dedicada a la música clàssica, serà conduïda per Joan Vives, locutor i redactor de Catalunya Música, el proper divendres 30 de juny (19h), jornada en que a l’exterior de la Masia Bas -al costat de la Biblioteca- s’hi celebrarà el concert inaugural de la 20a edició de les Nits de Jazz amb Nova Quartet (20.30 h).

Festival Nits de Jazz

El jazz tindrà un paper destacat aquest estiu a Platja d’Aro amb un programa de deu concerts gratuïts que tenen com a escenari principal la Platja Gran de Platja d’Aro (Cavall Bernat), cada divendres del 7 de juliol al 25 d’agost (23 h), amb un miler de cadires a disposició dels espectadors. Enguany, es repeteix l’experiència iniciada el 2016, d’ampliar dates i localitzacions amb els nous escenaris dels jardins de la Masia Bas de Platja d’Aro (divendres 30 de juny) i la Sala Polivalent de Castell d’Aro (divendres 1 de setembre). El festival presenta una proposta eclèctica que aposta per les principals formacions del panorama del jazz català, però també per artistes internacionals; i per estils musicals que hi fan frontera i el complementen -gòspel, swing, soul, blues, musicals-. Entre el grups que participaran al festival destaca Nova Quartet, Barcelona Gospel Messengers featuring Lurine Cato i Stefano Paltchi.

Cicle de sardanes i havaneres

La Cantada d’Havaneres i Cançons de Taverna a Cavall Bernat ha esdevingut una de les cites clàssiques del gènere. Enguany, la 35a edició tindrà lloc el dissabte 8 de juliol (22.30 h) a la Platja Gran amb la presència de tres de les formacions més consolidades del gènere, cadascuna amb el seu estil: la mirada femenina de Les Anxovetes, el clàssic i tradicional de Bergantí, i l’innovador i renovador dels Cremats.

Festival de Música de S’Agaró

El 21è Festival Internacional de Música de S’Agaró tindrà lloc del 15 de juliol al 14 d’octubre. Un programa de deu concerts a l’Església de Nostra Senyora de l’Esperança de S’Agaró. Gràcies a la qualitat dels seus intèrprets i a la seva programació, s’ha consolidat com una de les principals propostes d’estiu en música de cambra de les comarques de Girona i d’arreu del país, donant continuïtat a l’històric i més antic festival de la Costa Brava, el de Senya Blanca, iniciat per Eduard Toldrà i continuat per Xavier Montsalvatge. Pel festival hi passaran artistes com Anna Miernik i Händel Festival Orchestra.

Desemboca Rock’n’Roll Festival

Es tracta d’una aposta per fer arribar de manera gratuïta i majoritàriament a l’aire lliure, el rock’n’roll, el garatge, el rhythm’n’blues, el soul, i el blues amb formacions capdavanteres en els seus gèneres, al cor de la Costa Brava i al bell mig de l’estiu. En ell hi actuarà grups com Biznaga o King Salami & The Cumberland .

Altres festivals

Aquest estiu a Platja d’Aro també es donarà cita el 14è Festival de Guitarra de Girona-Costa Brava i el 5è FestiSurf Costa Brava el 23 de setembre amb MFC Chicken i Los Tiki Phantoms. Un altre dels punts estrella serà la Festa Major de Platja d’Aro de l’11 al 15 d’agost amb La Loca Histeria i Eva Fernández Group; i la de Castell d’Aro amb l’Orquestra Selvatana i l’Hotel Cochambre.