El Barcelona s'enfronta avui amb el Màlaga a La Rosaleda, on buscarà l'onzè triomf consecutiu d'aquesta temporada (entre Lliga, Copa i Lliga de Campions) i intentarà el primer assalt al liderat de la Lliga, mentre espera que el València punxi. Per a això, es mesurarà amb un dels equips més en forma del mes d'octubre, un Màlaga que va caure en el pou en l'inici de la lliga però que ha sumat quatre victòries consecutives, la més destacada la setmana passada al camp del Sevilla (0-1).

El Barcelona, que suma per golejades gairebé tots el seu últims partits, torna dos anys després a La Rosaleda, on tindrà un os dur de rosegar, ja que l'equip malagueny es troba en un moment dolç. Pel partit, el Barcelona no podrà comptar amb el seu lateral Eric Abidal, que pateix un problema al genoll.

Aquesta absència provocarà un canvi notable en la defensa, ja que Carles Puyol o Piqué podrien caure a la banda esquerra, mentre un altre acompanyaria Márquez al centre, a menys que Guardiola doni una altra opció a Sylvinho perquè torni a la titularitat com a lateral esquerre. Després de la mínima victòria contra el Benidorm a la Copa (0-1), el conjunt barceloní recuperarà la seva configuració habitual en l'alineació, amb el dubte de si el jove Bojan Krkic tindrà un lloc en l'alineació, després del seu gol a Benidorm i els dos a Basilea, sortint en tots dos d'inici, o tornarà a la banqueta per cedir el seu lloc al francès Thierry Henry. On no hi haurà dubtes serà en què Samuel Eto'o tornarà a ser l'ariet, posició en la qual ha tornat a demostrar en els últims partits que està en ratxa, fins al punt d'arribar al liderat en la classificació de màxims golejadors. Al costat d'Eto'o, Messi a la banda dreta tornarà a ser una amenaça per a l'equip rival.

En les últimes visites del Barça a Màlaga, l'entitat catalana ha sortit amb resultats completament diferents: un empat (0-0) fa tres temporades, una golejada a favor seu (0-4) fa quatre anys i una impactant derrota (5-1) cinc anys enrere. Aquesta vegada el Màlaga rep el Barcelona pujat en un núvol gràcies a la ratxa de victòries que l'ha situat en la sisena posició, encara que assumeix la condició de favorit al títol del conjunt blaugrana. L'equip blanc-i-blau intentarà prolongar el bon moment i ho farà amb les seves armes habituals, pressió, contenció al centre del camp per ofegar el constructor del joc Xavi, i una impecable defensa, que serveixi per frenar les estrelles blaugrana. Els seguidors malaguistes somien amb un triomf i per aquest motiu i per l'esdeveniment La Rosaleda estarà plena, malgrat l'amenaça pluja a l'hora del partit.