El brasiler Felipe Massa (Ferrari) va complir amb el seu objectiu de'adjudicar-se la "pole position" en el gran premi del seu país, últim de la temporada, per afegir pressió sobre l'esquena del britànic Lewis Hamilton (McLaren), que prendrà la sortida des de la quarta plaça en la prova en la qual tots dos es juguen el seu primer títol del Mundial de Fórmula 1.Fernando Alonso (Renault), que avui lluitarà per tancar l'any al podi, tindrà una arrencada complicada des de la tercera fila, just per darrere del finlandès Heikki Kovalainen, el company de Hamilton.

Felipe Massa necessita gua?nyar demà en la seva ciutat natal, Sao Paulo, on ja ho va fer fa dos anys, i esperar que Hamilton no creuï la línia de meta per damunt del sisè lloc. En una prova en la qual no té una altra opció que donar-ho tot, el brasiler afrontarà la carrera des del lloc de privilegi, encomanat a tots els sants i amb els dos ulls posats en els retrovisors per veure el que fa el seu adversari, el qual en té prou d'acabar entre els cinc millors. La sessió de classificació del Gran Premi del Brasil va tornar a deixar patent com de còmode se sent Felipe Massa en el seu circuit, en el qual ahir va segellar la quinzena "pole" de la seva carrera en la Fórmula 1, la sisena de la present temporada i la tercera consecutiva al seu país. Les grades del circuit paulista semblaven ahir les d'un estadi de futbol, sobretot quan rugien en aparèixer la imatge del seu ídol en les pantalles gegants de televisió.

Per contra, Hamilton va ?començar la tercera ronda amb una pobra actuació, i en les seva ?segona temptativa de volta ràpida no va poder aconseguir la primera fila.