Saber en quin equip competirà l'any que ve Fernando Alonso, una informació que s'ha de conèixer aquesta mateixa setmana, és la principal incògnita en la configuració dels equips que conformaran la graella de sortida del Campionat del Món de Fórmula 1 del 2009.

Alonso ha d'anunciar aviat, possiblement demà, quina és la seva decisió, encara que tot sembla apuntar a la seva continuïtat a l'equip Renault, al qual va tornar aquest any després del seu tumultuós pas per l'escuderia McLaren-Mercedes.

Si es confirma la seva permanència en la marca francesa, l'altra incògnita serà saber qui serà el seu company el 2009, tenint en compte que s'ha posat en dubte la continuïtat de l'actual, el brasiler Nelson Piquet, que ha protagonitzat una primera temporada en la màxima categoria més que discreta.

Els aspirants a ocupar la hipotètica vacant de Nelsinho són el també brasiler Lucas di Grassi, actual pilot de reserva, o el francès Sebastien Grosjean, un altre dels pilot de proves de l'equip i que ha destacat en el campionat GP2. Els dos equips més potents de la temporada que acaba d'acabar seguiran sense canvis. El finlandès Kimi Raikkonen i el brasiler Felipe Massa seran companys per segon any consecutiu, de la mateixa manera que Lewis Hamilton i Heikki Kovalainen a McLaren-Mercedes.