07 de novembre de 2008
07.11.2008

Un palista banyolí a Dubai

Albert Corominas prendrà part a la Dubai Shamaal, una prova de trenta quilòmetres a mar obert amb caiac que desperta una gran expectació a Austràlia, Nova Zelanda o Sud-àfrica

07.11.2008 | 01:00

El piragüisme té moltes modalitats -les més conegudes són les aigües tranquiles que, a Espanya, s'han fet famoses amb els èxits olímpics de David Cal-, però poques tenen el component de modernitat i espectacularitat del nou Surfski (caiac a mar obert). A Catalunya té molt poca tradició i entre els seus practicants destaca el banyolí Albert Corominas. Campió d'Espanya de la modalitat i actual entrenador de piraguïsme del CN Banyoles, Corominas està preparant la seva participació en una prova on, el proper 2 desembre, posarà a prova el seu nivell respecte al dels millors especialistes mundials com els recents campions olímpics (Tim Brabants, i Ken Wallace).
La Dubai Shamal es disputa des de fa tres anys i, organitzada sota el paraigües de l'enorme capacitat econòmica del país asiàtic, està agafant una enorme importància mediàtica en llocs com Austràlia, Nova Zelanda, Estats Units o Sud-àfrica. "La prova de Dubai forma part d'un circuit amb sis més on es mouen molts diners pel gran seguiment mediàtic que té en aquests països", explica Corominas. El surfski és practica a mar obert amb un caiac de 6 metres i mig de llargada que es governa amb un timó col·locat als peus. El palista va assegut sobre un caiac on l'aigua que entrena torna a sortir. Corominas, que té una ?notable experiència en proves de resistència formant part de l'equip espanyol de piragüisme-marató des del 2005, s'han decidit pendre part en aquesta competició acompanyat de Manuel Busto, nou vegades campió del món de marató i olímpic a Atenes. "Ens hem decidit a partipar-hi perquè és una prova amb un gran ressò internacional i és una modalitat que m'interessa molt i a la qual m'agradaria dedicar-me un cop acabi aquest cicle olímpic", explica Albert Corominas que el proper 24 de novembre ja marxarà cap a Dubai.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema