Jornada de debuts la d'ahir a La Nueva Condomina . Fins a dos jugadors del Girona van estrenar-se amb la samarreta blanc-i-vermella a la Lliga. Raúl Agné, a part de deixar Matamala a la banqueta després de jugar tots els partits de lliga disputats fins al moment, va decidir donar l'oportunitat a dos futbolistes que encara no s'havien estrenat a Segona amb l'equip. L'un, Hèctor Simon, considerat "fonamental" per a l'entrenador durant aquesta setmana, per decisió tècnica i per donar-li minuts. L'altra, el porter Ivan Gómez, forçat per les circumstàncies (una grip) que van impedir a Rafa Ponzo ocupar la porteria.

Tots dos, fitxats pel Girona aquest estiu, van gaudir dels seus primers minuts a Segona A. Una categoria que no els ve gens de nou ja que ambdós gaudeixen d'un passat futbolístic prou destacat. Tots dos havien jugat a la Copa, però ahir van fer la seva estrena a la lliga. Iván Gómez va disputar els dos partits complerts que els homes d'Agné van jugar contra el Nàstic i a Alacant, amb l'Hèrcules. Va ser en aquest segon encontre quan Hèctor Simon va aparèixer sobre el terreny de joc. L'eliminació a la Copa va comportar que tots dos futbolistes tornessin a la banqueta i que, fins ahir, no els arribés l'oportunitat de trepitjar la gespa. Un moment que, de bon segur, esperaven.

Pel que fa a Hèctor Simon, el d'ahir va ser un "debut" força especial. Lesionat de gravetat el mes de desembre del 2005 a causa d'una mala caiguda a una piscina, la seva carrera futbolística i fins i tot la seva vida van córrer perill. Dos anys de lluita i esforç li van permetre tornar a jugar al filial de l'Espanyol, equip d'on procedeix, després de passar 792 dies de baixa. El noi de Llançà, forjat a les categories inferiores de la Fundació Esportiva Figueres, va arribar aquest estiu a Girona amb ganes d'oblidar el passat i, als seus 24 anys, tornar a sentir-se futbolista. Ahir, a Múrcia, finalment ho va aconseguir, tot i que només va estar els primers 45 minuts al camp.

Iván Gómez, inèdit fins la tarda d'ahir en les deu jornades disputades fins al moment, va fitxar procedent de l'Águilas amb un currículum impecable. Format a la pedrera de l'Espanyol, el porter va haver d'emigrar fora de Catalunya per triomfar. Alabès, Lanzarote, Burgos i el ja mencionat Águilas van ser els equips amb qui va demostrar el seu talent; aptitud que l'ha permès convertir-se en el porter de Primera, Segona A i Segona B que més minuts ha estat sense rebre cap gol.

A Múrcia en va rebre dos, però també va tenir l'oportunitat de demostrar en més d'una ocasió les qualitats que l'han portat fins a Girona . Fins ahir, Rafa Ponzo li havia barrat el pas cap a la titularitat. Ahir va demostrar que el recanvi també és de qualitat.