El mexicà Andrés Guardado va permetre al Deportivo de la Corunya el salt que pretenia el seu tècnic, Miguel Ángel Lotina, en la classificació, en la qual els gallecs treuen el cap a Europa i s'allunyen dels llocs de descens, amb els tres punts sumats ahir davant l'Espanyol (1-0). Guardado va desequilibrar la igualtat entre els dos conjunts que anunciava la classificació i que va ser més que un pronòstic des que la pilota va començar a rodar a la gespa de l'estadi corunyès, on ni el professor, Lotina, ni l'alumne, Bartolomé Tintín Márquez, al qual va tenir de segon tècnic a l'Espanyol, es van allunyar del manual.

El Deportivo va assumir el seu rol de local i va portar la iniciativa en el partit, però els seus centrecampistes i el seu davanter, Riki, van desafinar en la construcció del joc i només un contraatac de Joan Verdú va posar en dificultats Carlos Kameni en l'arrencada del partit. En els minuts que gallecs i catalans van dedicar a estudiar-se, Sergio González, amb un remat de cap forçat després d'una centrada d'Ángel Lafita va ser l'únic que es va atrevir a provar fortuna per canviar el panorama.

L'Espanyol, que va trobar a faltar De la Peña a l'hora de generar ocasions, va despertar en l'equador de la primera part amb un cop de cap de Moisés Hurtado en una jugada d'estratègia i un centre de Raúl Tamudo que Aranzubia va ser incapaç d'allunyar i que no va saber aprofitar Luis García.

El partit va entrar en una altra fase anodina fins que es va avivar en els últims minuts abans del descans i que va tenir el seu clímax amb una pilota penjada per Ángel Lafita que Riki va baixar amb el pit i que el mexicà Andrés Guardado va colar per sota del braç de Kameni amb un cop d'esquerra impecable.

El descans va animar l'Espanyol, que va començar la segona part amb una centrada de Beranger a la qual no va arribar Luis García, i amb una altra pilota penjada pel lateral del conjunt català que sí que va tocar Sergio Sánchez, però que Aranzubia es va treure de sobre amb una parada més pròpia de l'handbol que del futbol. El Deportivo també va buscar la sentència, i va estar a punt d'aconseguir-la amb una arribada de Riki, que va intentar marcar per tercer partit consecutiu, però que no ho va aconseguir perquè la pilota es va passejar per davant de la porteria de Kameni sense superar la línia. També va tenir a prop el gol Bodipo, que va suplir el davanter madrileny i es va trobar amb el pal després d'una centrada de Sergio que l'atacant sevillà va rematar gairebé sense angle. Sense el gol de la tranquil·litat, al Deportivo li va tocar patir en els minuts finals i va replegar línies davant l' Espanyol que ho va intentar sense sort.