A punt de complir el primer terç de la Lliga, el FC Barcelona, líder de la competició després de la seva indiscutible victòria davant el Valladolid (6-0) suma ja 34 gols, una xifra que el converteix en el conjunt més golejador dels últims 50 anys de la Lliga a aquestes altures del campionat.

Ni el Reial Madrid de la temporada 1989-90, que encara ostenta el rècord de gols en una temporada (107), ni el Barça de la campanya 1996-97, que va tancar el curs amb 102 gols, havien arribat a 34 gols en deu jornades. Els blancs, dirigits per Toshack, havia marcat 25 gols. El Barça de Robson, 33.

Per trobar un equip més prolífic en les deu primeres jornades de Lliga cal remuntar-se a la temporada 1959-60, quan el Reial Madrid de Di Stefano, Puskas i Gento n'havia marcat 34 en deu jornades, gràcies a dues golejades molt àmplies (7-1 al Betis i 7-0 a Osasuna). Curiosament, el Barcelona encapçalava aquella classificació perquè presentava un millor balanç golejador (+27) que el del seu rival (+23) i acabaria guanyant el campionat precisament per la diferència golejadora, ja que va igualar a punts amb el Madrid. Una temporada abans, en la 1958-59, el Reial Madrid havia transformat 35 gols en les deu primeres jornades, encara que també el conjunt blaugrana va acabar proclamant-se campió d'aquell campionat.

Amb 3,4 gols per partit en Lliga, el Barcelona de Guardiola millora les seves xifres actuant de local. En els seus tres últims partits de Lliga a casa acumula 17 gols (sis a l'Atlètic, cinc a l'Almeria i sis al Valladolid). I bona culpa d'aquesta estadística espectacular la té Samuel Eto'o. El camerunès, amb tretze gols en deu partits de Lliga, es confirma com el davanter més eficaç del panorama futbolístic europeu. Les xifres avalen l'arrencada de temporada del davanter, que pot presumir d'estar a punt d'arribar al primer terç de la Lliga amb una mitjana d'1,3 gols per partit (un gol cada 58,5 minuts), millor que el de la temporada 2005-06, quan va acabar pitxitxi amb 26 gols en 34 partits.

Cap altre atacant a Europa enfosqueix els números d'Eto'o. Només Mounir El Hamdaoui, davanter holandès d'origen marroquí de l'Az Alkmaar, presenta unes xifres similars, amb tretze gols en deu partits de Lliga, després de la seva victòria davant el Twente (3-0). El seu equip -dirigit per Louis van Gaal- no disputa en canvi competició europea, on Eto'o ha anotat ja tres gols aquesta temporada.