El problema del Girona en atac no emmascara la sensacional temporada que està realitzant l'equip defensivament. Un dels artífex que el Girona encaixi pocs gols és el porter Rafa Ponzo. El veneçolà ocupa el tercer lloc de la classificació del tradicional Trofeu Zamora al porter menys batut de la categoria amb 8 gols rebuts en 10 partits. Una mitjana de 0,8 gols encaixats per partit que el situa com a tercer porter menys superat de tota la categoria. Per davant de Ponzo, només Alberto Cifuentes (Salamanca) amb 8 gols en 11 partits i Juan Calatayud (Hèrcules), el menys golejat amb 5 gols en 11 partits. Així, diumenge a Montilivi les dues porteries estaran cobertes per dos dels millors porters de la categoria.

"Si sumem els tres punts, m'és igual rebre gols. Si nosaltres en marquem quatre, no m'importa encaixar-ne. És evident que el principal objectiu del Girona i meu és la salvació de l'equip". El fet que el porter rival sigui Calatayud, el líder del trofeu Zamora, no treu la son a Ponzo. "És bonic ser el tercer menys golejat i poder competir amb altres porters de nivell que han jugat a Primera Divisió, però tinc molt clar que això queda en un segon pla. En primer lloc, el que vull és que ens salvem", reiterava el porter veneçolà del Girona. Sigui com sigui, el duel contra l'Hèrcules servirà per veure dos dels porters més en forma de la categoria.

A Múrcia es va perdre el seu primer partit de la temporada a causa d'una inoportuna febre. Des que va arribar (el gener del 2007), Ponzo ha estat titular indiscutible a la porteria del Girona. L'entrenador, Raül Agné, ja l'ha confirmat per diumenge contra l'Hèrcules. Una nova oportunitat per, tal com assegurava Rafa Ponzo, "fer-nos més forts a Montilivi", i sempre en segon pla, "intentar no encaixar gols".