Sóc a un pas d'aconseguir el meu somni i ara que sóc a la recta final, no abaixaré la guàrdia". Professional als 18 anys. Amb menys edat de la que tenia Sergio García quan el golfista de Burriana, actual número dos del rànquing mundial, va aconseguir la targeta del circuit europeu. Aquest és el somni que buscarà el jove gironí Jordi Garcia Pinto a partir d'avui en la final de l'escola de qualificació del circuit europeu que se celebrarà al PGA Golf Catalunya de Caldes de Malavella. Garcia Pinto ha disputat algunes competicions professionals, com l'Open d'Espanya de Sevilla, però és molt diferent ser un amateur convidat que participar com a professional de ple dret. Això és el que buscarà el golfista gironí aquesta setmana a Caldes al costat de 170 jugadors més que volen una de les trenta targetes que dóna l'escola cada any. Pel camí s'han quedat més de 500 aspirants -eliminats en les dues rondes anteriors- i és que a l'escola s'hi han d'apuntar tant els amateurs que volen fer el salt com els professionals que han perdut els punts després d'una temporada deficient. Des de Jordi Garcia Pinto, el més jove dels participants en aquesta final de l'escola de qualificació, fins a un veterà com el madrileny de 46 anys Santiago Luna, que va anar per primer cop a l'escola de qualificació el 1983. Al seus costat anglesos, nord-americans, irlandesos, francesos...

Tenir la targeta del circuit europeu és la clau de moltes portes perquè, de cop, ja formes part de l'elit del golf i, per exemple, en les properes setmanes Jordi Garcia Pinto ja pot estar participant de ple dret en proves a Austràlia o Sud-àfrica. El jove tennista gironí és plenament conscient que no ho tindrà fàcil. A Caldes hi haurà molta competència i el primer lloc aconseguit per Garcia Pinto a l'anterior ronda de l'Escola de Qualificació, celebrada en diferents camps andalusos, no li assegura res. "Ara encara és més difícil, però lluitaré per aconseguir-ho. Sóc el jugador més jove que disputa l'escola de qualificació i ningú es pensava que podria aconseguir arribar fins aquí", avisa Garcia Pinto.

Estudiant brillant, es va treure la selectivitat el passat mes de juny, Jordi Garcia Pinto ha decidit aquest estiu apostar fort i intentar fer el salt al professonalisme. Sense deixar els estudis de banda, cursa Dret a la UOC, Garcia Pinto ha decidit provar de fer-se un lloc entre els millors. Considerat el millor jugador espanyol amateur, molts especialistes estan convençuts que serà professional tard o d'hora. Fer el salt ja, a través d'obtenir un bon resultats a Caldes, seria molt gran. Només a l'abast d'uns quants privilegiats. En qualsevol cas, però, quan Garcia Pinto sigui un professinal consolidat en el món del golf podrà dir que ho haurà assolit després de colpejar boles "des dels tres anys".

El castellonenc, actual número dos del món, es va treure la targeta del circuit europeu amb 19 anys. Jordi Garcia Pinto ho pot fer abans.

A la final de l'Escola s'hi esperen des de joves que busquen la targeta fins a veterans, com Santiago Luna, que no volen quedar fora del circuit.

Els trenta primers tindran la targeta i ara, després de dos filtres, arriben a Caldes al voltant de 170 golfistes per intentar-ho.

La disputa de la final de l'escola del Circuit Europeu al PGA Golf Catalunya serà l'esdeveniment idoni per donar a conèixer la nova casa club del camp del Caldes, que es va obrir el passat 22 d'octubre. Perfectament integrada en l'espai, seguint els mateixos paràmetres dels futurs habitatges del complex residencial, la casa club del PGA Golf Catalunya compta amb tots els serveis necessaris tant per a golfistes, que tenen una planta reservada per a ells, com per al públic en general que vulgui gaudir del restaurant.