Ara fa més de deu temporades, l'Hèrcules va anar a jugar un partit de Lliga al Camp Nou. "Una missió impossible", deurien pensar els Amato, Pavlicic, Alfaro i companyia, integrants d'un equip que feia onze temporades que no jugava a Primera. En un quart d'hora, els blanc-i-blaus ja perdien per 2 a 0 i s'ensumava una golejada plàcida. Res d'això. Empentats pel seu orgull, els homes llavors entrenats per Quique Hernández van remuntar i endur-se el partit (2-3) davant la sorpresa general.

Ha plogut molt des de llavors i poques coses, per no dir gairebé cap, queden d'aquell equip. Jugadors, entrenador... fins i tot la categoria ha canviat. Però no la força, l'esperit de lluita i la capacitat de sacrifici del conjunt que va superar el Barça de Ronaldo, Guardiola i Luis Enrique. Ingredients que fan de l'Hèrcules un dels grans de Segona. Una plantilla que en onze jornades encara no sap el que és perdre un partit.

Dirigit per Juan Carlos Mandiá, els alacantins han estat capaços de formar un grup compacte i bregador, sense prescindir de la qualitat. Homes com Abraham Paz, Rubén Navarro, Farinós, Delibasic, Dani Bautista i companyia integren un equip que ha fet de la seguretat defensiva la seva millor arma. Un conjunt que rep molt pocs gols i que treu el màxim rendiment dels que marca.

Segon a la classificació amb 21 punts, ha estat capaç de guanyar 5 partits i igualar-ne 6, i s'ha convertit en el rei de l'empat de Segona A. Tot això, sense perdre cap encontre i, quelcom curiós, amb un millor bagatge lluny del seu camp. L'Hèrcules, amb 3 victòries a domicili, treu més punts com a visitant que davant la seva afició.

Un conjunt difícil de batre

Juan Jesús Calatayud s'està convertint en l'autèntica figura de l'Hèrcules. Un teòric mal senyal si el porter és el teu millor jugador... Però que poc hi té a veure al conjunt alacantí. Els de Mandiá conjuguen a la perfecció una línia defensiva de quatre o cinc homes amb la seguretat del seu porter, una recepta que ha convertit l'equip en el menys golejat (5) de tot el campionat de Segona A.

Calatayud, amb 990 minuts ?a l'esquena, ho ha jugat tot. I el que jugarà, vist el seu rendiment. Ben acompanyat a la rereguarda amb Abraham Paz, Ruz o Carril, algun dels defenses habituals, l'Hèrcules es caracteritza per ser un ?conjunt molt sòlid al darrere. Com també per tenir un mig del camp amb força qualitat. Liderat per l'indiscutible Farinós (també ha disputat tots els minuts en joc ), la mitja blanc-i-blava ve acompanyada de Tuni, ex del Mallorca i, entre d'altres, de Dani Bautista.

A dalt, el gol és cosa de dos ?homes. Amb Rubén Navarro, ex del Numància, València i Alabès com a recanvi de luxe, Mandiá aposta per Tote i Delibasic per formar un tàndem força perillós per al rival.