El FC Barcelona té constància que Xavi Hernández, un dels seus jugadors més en forma i millor futbolista de la passada Eurocopa, disposa d'ofertes que li permetrien abandonar l'entitat, encara que el club també compta amb una bona disposició per a millorar-li el contracte i retenir-lo.

L'acord entre les dues parts està pròxim a tancar-se, ja que l'entitat voldria continuar amb els serveis del seu jugador, amb contracte fins al 2010, i les propostes a la taula de negociació cada vegada són més pròximes.

El Barcelona no se sent intimidat per les ofertes que té constància que li han arribat al de Terrassa, perquè és conscient que ha de millorar el contracte del seu futbolista i, a més, compta amb l'interès de Xavi d'allargar la seva estada en el club, on fa deu anys que és en el primer equip.

Durant el descans del partit de Copa contra el Benidorm (1-0), el secretari tècnic barcelonista, Aitor Txiki Begiristain, es va mostrar prudent a l'hora de tractar la situació del migcampista, però va subratllar: "Espero que es desbloquegi aviat la negociació".

Un altre assumpte que té l'executiu barcelonista per solucionar-lo aviat és la renovació del jove Sergio Busquets, amb el representant del qual, Josep Maria Orobitg, el Barcelona no es va entendre fa unes quantes setmanes, però que en l'actualitat tot apunta que el migcampista disposarà d'un contracte professional.

De fet, les dues parts van reunir-se ahir, la tercera trobada que s'ha produït des de l'inici de la temporada. Inicialment, el representant del jugador va presentar una proposta de renovació (Busquets conclou el seu contracte el 30 de juny del 2009) que no va ser acceptada pel club, encara que ara les parts semblen molt més pròximes, especialment en les quantitats a percebre pel migcampista.

Menys claredat hi ha amb el porter Víctor Valdés, qui pretén una renovació astronòmica i el club ha bloquejat la negociació perquè no accepta les pretensions del porter. Valdés té contracte fins al 2010, però tot i ser titular indiscutible en el Barcelona, no gaudeix de la internacionalitat amb Espanya.

Malgrat això, Valdés considera que la primera qüestió, a més de la seva trajectòria en el Barcelona, el fan mereixedor d'una fitxa a l'altura de les més altes en el concert mundial de porters com, per exemple, la d'Iker Casillas (Reial Madrid).

A part de Xavi, i Víctor Valdés, els altres jugadors barcelonistes que finalitzen la seva relació amb el club laugrana el 2010 són Márquez, Puyol, Gudjohnsen, Eto'o i Pinto.

Partit a partit, el capità del FC Barcelona Carles Puyol segueix fent història al FC Barcelona. El del Benidorm no era un compromís més per al defensa català; significava el seu matx oficial número 411 com a blaugrana i superava la xifra d'un altre il·lustre: Andoni Zubizarreta (410). Amb la major part de la temporada per davant, Puyol, de 30 anys, se situa molt a prop dels quatre primers del rànquing d'honor del club. Es tracta de Migueli (548), Carles Rexach (452), Xavi Hernández (436) i Guillermo Amor (421).