El titular del Jutjat d'Instrucció número 21 de Barcelona va deixar en llibertat provisional dos més dels cinc seguidors radicals del FC Barcelona detinguts el mes de setembre passat acusats de llençar bengales a l'estadi de Montjuïc durant el derbi entre l'Espanyol i el conjunt blaugrana.

El jutge, que manté a la presó dos més dels detinguts, ha acceptat la petició de la Fiscalia perquè Eduard C. i Guillem C., que es trobaven a la presó sense fiança des del passat 29 de setembre, quedin en llibertat provisional, encara que els prohibeix acudir als partits oficials o amistosos que jugui el primer equip del Barcelona.

Igualment, els imposa l'obligació d'acudir a la comissaria més pròxima al seu domicili els dies i hores que tinguin lloc aquests partits sota preparació que, si ho incompleixen, decretarà novament el seu ingrés a la presó.

En l'acte, el jutge argumenta que els dos joves han estat ja una mica més d'un mes a la presó, tenen domicili conegut i el procediment es troba ja en una fase avançada. La setmana passada l'Audiència de Barcelona ja va ordenar la llibertat provisional d'un dels seguidors, el gironí Marc M.I., a qui també es va prohibir acudir als partits de futbol en els quals jugui el primer equip del Barcelona.

Marc M.I., Eduard C., Guillem C. i altres boixos nois més van ser detinguts el 27 de setembre per llançar bengales contra els seguidors de l'Espanyol, i van ingressar a la presó per un delicte de desordres públics en la seva modalitat agreujada. Per a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el llançament va ser prèviament preparat, ja que s'havien detectat octavetes confeccionades pels seguidors radicals del Barça per animar els seus simpatitzants a "acomiadar l'Espanyol de la ciutat com es mereix".