Als seus 28 anys, Juan José Silvestre Cantó, més conegut amb el sobrenom de Jito, pot presumir de conèixer bona part de la geografia espanyola gràcies al futbol. Format a les categories inferiors del FC Barcelona, el català ha jugat en 10 equips abans de fitxar pel Girona, ara fa una temporada. Un currículum en el que mai hi havia figurat la Segona Divisió A, somni que el conjunt gironí li ha permès complir. Ell, a base de treball, esforç i sacrifici, ho va agrair aquest diumenge amb el seu primer gol a la categoria de plata.

Després d'abandonar la pedrera blaugrana, Jito va provar sort al filial de l'Oviedo. L'aventura asturiana va precedir la seva incorporació al Palamós. Amb el degà del futbol català a la Tercera Divisió, el davanter barceloní va signar uns números espectaculars: 30 gols en 32 partits. A partir de llavors, al 2001, va començar la seva aventura. Almeria, Llorca, Cartagonova, Gavà, Figueres, Sant Andreu, Oriola i Racing Portuense el van acollir en els següents cinc anys. Temporades en les que Jito, tot i demostrar les seves bones maneres, no va acabar de quallar.

Finalment, al 2007 va arribar a Girona. En un equip en plena línia ascendent, Jito va participar activament en l'ascens de categoria. El premi no va trigar a arribar. A la seva maduresa futbolística, el davanter blanc-i-vermell per fi va trepitjar la Segona Divisió. A la primera jornada, va ser el "9" titular a Vigo, fet que es va repetir una setmana després coincidint amb la visita a Montilivi de l'Alacant. Des de llavors, ha anat alternant la titularitat i la banqueta i les seves aparicions sobre al camp no han gaudit de continuïtat. Fins diumenge, quan va reaparèixer per la porta gran.