Jordi Garcia Pinto va anar a la final de l'escola del circuit europeu amb el clar objectiu d'obtenir la targeta. No ho va aconseguir, fer-ho amb només divuits anys hauria trencat massa barreres, però el jove golfista gironí ha marxat de Caldes convençut que el seu futur és entre el millors: "M'hi he trobat molt còmode i tinc clar que això és el que vull fer en la meva vida". El golfista del CG Girona no s'ha vist inferior als seus rivals a Caldes -"el meu nivell és fins i tot més alt, però cometo errades que no hauria de fer, és una tema de falta d'experiència" - i està convençut que acabarà aconseguint la targeta del circuit europeu. Per intentar-ho no quedarà i, de fet, el proper objectiu de Jordi Garcia Pinto és fer-ho aquest any a través de la via d'assolir una classificació entre els vint primers en el circuit de ?Challenge: "Si faig les coses bé sé que amb un any seré en el Tour Europeu i, si per qualsevol cosa no hi puc ser, estic tranquil perquè sé que hi arribaré". Les proves del Challenge Europeu comencen el mes de març a l'Argentina, amb una sèrie de quatre proves seguides, i la idea de Garcia Pinto es disputar aquestes proves per acumular el màxim de punts i arribar a Europa amb suficient rànguing per participar en qualsevol torneig. Els vints millors de la general tenen la targeta assegurada, així com qualsevol que guanyi tres proves del circuit Challenge.

Jordi Garcia Pinto porta tota una vida jugant al golf, des del tres o quatre anys, i després de ?gua?nyar-ho tot com a amateur es va decidir a fer el salt a professional. "Portava temps donant voltes a la idea i tinc clar que és el que vull, m'entreno vuit hores al dia per estar amb els millor i sé que ho aconseguiré", explica un Pinto a qui també li fa especial il·lusió participar en el proper Open d'Espanya a Caldes (amb una wild card dels organitzadors) com ja va fer l'any passat a Sevilla gràcies a haver estat el millor amateur del país durant dos anys consecutius.

Amb només divuit anys, Jordi Garcia Pinto està absolutament encaminat a viure molts anys del golf. Una fita que el jove gironí té clar que no hauria estat possible "sense el suport econòmic de MQZ, del CG Girona on la família Ramió fa anys que em fa sentir com a casa i sobretot la meva família que ha fet més ningú i estan sempre al meu costat". Un camí cap al professionalisme al més alt nivell que Garcia Pinto ha iniciat un cop complerts els divuit anys, però que ell "ja veia als deu anys quan guanyava la gent més gran".