El número de la Loteria de Nadal de la data de l'ascens del Girona a Segona A (15.608) ja s'ha exhaurit. L'administració l'Anxova Milionària de l'Escala i el bar Ca l'Atrapat d'Olot el venen ara pel sorteig del Nen.

Titulars contra l'Hèrcules diumenge passat, Agné els va deixar ahir fora de la convocatòria contra l'Alabès Arnal Conde i Raúl Martín. El tècnic apostarà per Jito i Paco Esteban com a referències ofensives.

El banyolí, satisfet, reconeixa ahir que no "s'esperava" tornar a l'onze titular tan aviat. Duran va reconèixer ahir que "signaria un partit com el de Balaídos. Amb els tres punts i gràcies a un gol meu".

El central gaudirà dels primers minuts de lliga a Vitòria i ho farà de titular. Després d'un mes aturat per lesió, deia ahir que "m'ha arribat l'oportunitat i l'he d'aprofitar. Estic preparat per aguantar els 90 minuts".

El Girona presentarà demà al'estadi de Mendizorrotza de Vitòria un onze inicial amb quatre novetats respecte a l'últim triomf contra l'Hèrcules. Les baixes per sanció de Matamala i José i les característiques del rival obliguen el tècnic Raül Agné a retocar l'equip. Així, Òscar Álvarez debutarà en l'eix de la defensa i desplaçarà Migue al lateral dret. Al mig del camp, el lloc de Matamala serà per a Cañas mentre que Jaume Duran ocuparà la banda esquerra. L'última novetat serà la presència de Jito en punta, a qui Agné ja havia confirmat a l'onze just després de marcar contra l'Hèrcules. Segons Agné, la clau per tornar amb quelcom al sarró de Vitòria és "sortir endollat a la primera part i no cometré els errors de Las Palmas o Múrcia".

Agné reconeixia ahir que "m'obsessiona" que l'equip surti ficat en el partit en la primera part. "No sé què passa però fora de casa, no acabem d'entrar en els partits amb l'energia necessària. No és problema d'actitud, sinó de mentalitat i predisposició. La segona part no em preocupa, m'obsessiona la primera. Si arribem al descans guanyant o amb 0-0 bé, però si perdem, que no sigui perquè hem estat una comparsa", explicava.

L'entrada d'Òscar Álvarez a la defensa trenca moltes travesses. No obstant això, Agné assegurava ahir tenir tota la confiança en el central barceloní. "És un gran professional que s'entrena al límit i poc a poc ha d'anar tenint minuts". D'altra banda, el retorn de Jaume Duran no respon "a cap capritx. Porta dies entrenant-se bé i li tocava entrar", deia el tècnic. L'andalús Cañas entra perquè "ens ajudarà en el joc aeri".

A Vitòria els esperarà un Alabès en situació crítica i que ve d'encaixar un 5-0 a Xerez. "Té necessitat de guanyar i sortirà emprenyat després de l'últim resultat. Tot i això, a casa és un equip fiable que desplega el típic futbol del nord, de molta lluita i intensitat", deia Agné, que afegia que "no li podem donar vida com vam fer amb Las Palmas o Múrcia. Si guanyéssim, faríem un salt de qualitat i evitaríem que ells sumessin". El preparador gironí creu que el de demà serà "un partit d'un migcampisme constant i que, si sabem resistir i evitar que ens creïn segones jugades i faltes al límit de l'àrea, a partir del minut 60, s'obrirà i tindrem l'oportunitat de dominar. Dubto que es vegi bon joc".