El Barcelona afronta el partit contra el Getafe disposat a consolidar-se en el lideratge de la Lliga i sumar la desena victòria consecutiva en el campionat, encara que desconeix si podrà comptar amb l'argentí Lionel Messi. El davanter està afectat d'uns problemes en el quàdriceps i va entrenar-se en solitari durant les darreres sessions. Així, Messi és dubte per al partit contra el Getafe, en el qual s'espera una de les entrades més nombroses al Camp Nou aquesta temporada.

El Barça té també un desafiament personal, com és el d'igualar un rècord llunyà de victòries consecutives a la Lliga que va obtenir el Barcelona de la temporada 1955-56, quan va sumar deu triomfs seguits, encara que no es va endur el títol. Més èxit va tenir el Barça de la temporada 2005-06, que va aconseguir 42 punts seguits (14 victòries), i el campionat. El partit contra el Getafe resultarà el tercer que afronta seguit l'equip madrileny contra els grans d'aquest any, després d'haver perdut contra el València (0-3) i Sevilla (0-2). Després d'aquest escull contra l'entitat madrilenya, el Barcelona iniciarà el seu particular "superdesembre" contra tots els rivals que estan en la part alta.

Per al partit, Guardiola podria plantejar alguna rotació a causa que dimecres el Barcelona jugarà un partit determinant a la Lliga de Campions a Lisboa, on un triomf li donaria la primera posició del grup.

El Getafe vol eliminar dubtes

Per la seva banda, el Getafe intentarà guanyar el Barcelona al Camp Nou per acabar amb l'eufòria que sembla haver-se instal·lat a la casa blaugrana després de la seva bona ratxa de resultats, i, ja de passada, donar un cop de puny a la taula que conclogui amb l'enrarit ambient que viu el conjunt madrileny. El joc que va semblar enamorar l'afició del Getafe en passades campanyes ara ja no hi és. Malgrat això, a aquestes altures del curs, jugant pitjor, té més punts que amb Michael Laudrup a la banqueta. De tota manera, diversos partits sense conèixer la victòria no faciliten les coses a Víctor Muñoz que per acabar-ho de rematar va veure com dos dels seus jugadors es barallaven en un entrenament.

Per tot això, tres punts al Camp Nou suposarien un bàlsam per als homes del tècnic aragonès. Els antecedents de Muñoz en el feu blaugrana no són del tot positius. En les seves cinc visites com a entrenador, va aconseguir una victòria amb el Vila-real, un empat amb el Saragossa, dos golejades en contra amb valencians i aragonesos, i una tercera derrota amb el Recreativo. Per afegir una victòria més en les seves estadístiques personals, l'exjugador del Barcelona alinearà gairebé tots els jugadors amb els quals compta habitualment. El seu únic dubte serà el de Jaime Gavilán, que acaba de recuperar-se d'una petita lesió i podria començar el partit a la banqueta.