El Racing de Santander va guanyar amb comoditat un Espanyol tou en defensa i negat en atac amb una gran actuació de Pedro Munitis, dels peus del qual van sortir les tres passades que van aprofitar Marcano, Serrano i Pereira.

Com estava previst, el Racing va sortir amb una defensa diferent de la dels seus últims compromisos, en què destacava la reaparició del central argentí Ezequiel Garay i la presència en banda dreta de Valera per suplir el sancionat Pinillos.

Només començar el partit el conjunt càntabre va disposar d'una bona ocasió en una jugada en la qual la defensa de l'Espanyol va estar tova en el rebuig fins que Pereira va connectar un xut que va sortir lleugerament desviat.

L'Espanyol deixava la iniciativa al Racing i no va trigar a pagar-ho, quan Munitis va treure una falta des de la línia de mitjos, cap al segon pal, perquè Kameni tragués en curt una pilota que va caure als peus d'Iván Marcano, que va marcar entre un núvol de jugadors.

A partir del gol el Racing continuava amb la possessió davant un rival que imprimia més velocitat al seu joc d'atac i que va poder empatar en dues assistències a Luis García, que el davanter no va encertat a rematar.

L'Espanyol no funcionava en atac i encara menys ho feia en defensa. Així va arribar el segon gol del Racing, que de nou va gestar-se en una passada de Munitis, ara des de la banda dreta, que va treure tímidament la defensa visitant habilitant l'exespanyolista Serrano, autor d'un xut ras, dur i ajustat al pal.

Després del descans, el Racing va mantenir la mateixa intensitat de la primera part i l'Espanyol només inquietava en les jugades d'estratègia, primer amb un xut de Luis García que va sortir lleugerament alt i, poc després, amb un obús de Tamudo, que també va fregar el travesser.

Però llavors va tornar a aparèixer Munitis per donar la seva tercera assistència de gol de la tarda, en aquesta ocasió a Jonathan Pereira, qui va internar-se a l'àrea, va driblar Kameni i pràcticament va ficar-se a la porteria amb la pilota als peus.