La Molina es prepara aquests dies per acollir els dies 12 i 13 del mes que ve l'esdeveniment esportiu més important de la seva història. Per primera vegada una estació d'esquí dels Pirineus serà l'escenari de la Copa del Món d'esquí alpí femenina, prova que reunirà a la Cerdanya les 80 millors especialistes mundials. Les disciplines de la competició seran Eslàlom i Gegant, que es faran a l'estadi Supermolina. Només comptant entre personal de l'organització i esportistes, gairebé es mobilitzaran un miler de persones i malgrat que és difícil calcular quants espectadors seguiran l'esdeveniment, no s'esperen menys de 5.000 persones aquell cap de setmana. I és que a banda de l'atractiu de la competició esportiva també s'han organitzat un ampli ventall d'activitats paral·leles.

Fins ara La Molina ha estat escenari de proves de prestigi internacional com la Copa d'Europa d'esquí alpí, amb cinc edicions femenines i una masculina; la Copa d'Europa d'esquí alpí per a discapacitats o la Copa del Món de Snowboard. Ara el salt de qualitat és notable i també s'entra al circuit de la Copa del Món femenina, que visita 16 estacions d'esquí en un gran esdeveniment mundial. Aquest cap de setmana, precisament, es disputa la prova d'Aspen (EUA).

L'accés per als espectadors serà gratuït, tot i que per poder tenir lloc a la grada amb capacitat per a 1.000 persones que s'instal·larà a l'estadi caldrà una invitació. "Demanem a la gent que vulgui venir que sigui matinera", assenyalen ja, setmanes abans de la prova, des de l'estació.

L'elit de l'esquí alpí femení serà d'aquí tres setmanes a la Cerdanya, amb un cartell que encapçalaran les actuals campiones del món, Marlies Schild (eslàlom) i Denise Karbon (Gegant). Espanya hi tindrà com a representants segures María José Rienda i Carolina Ruiz i la gironina Mireia Clemente, de 21 anys, que forma part de la selecció B, té opcions de tenir-hi lloc però competeix amb Leyre Morlans i Andrea Jardí. Durant els dos dies de competició a la zona de "village" hi haurà fira de productes dels patrocinadors, trobades geganteres i focs artificials.