Convertit ja en l'únic equip de la Lliga de Campions que s'ha assegurat la primera plaça del seu grup a falta d'una jornada, els números del Barça també el converteixen en equip líder a nivell europeu, amb més gols a favor i més punts que cap altre conjunt de la màxima competició continental.

L'equip blaugrana és l'únic que ha sumat 13 punts, tots els possibles llevat dels dos que es va deixar davant el Basilea a casa (1-1), i després de marcar a tots els seus partits, suma ja 16 gols, quatre més que el segon equip més realitzador, l'Olympique de Lió.

El Barcelona fa la mitjana 3,2 gols per partit en la competició europea. Gràcies a la seva contribució, el grup C és el que més gols acumula en tota la Champions, un total de 33.

Les estadístiques oficials de la UEFA confirmen al Barça com l'equip més ofensiu del continent. És el bloc que més dispara a porta (43 llançaments entre els tres pals per 42 del Fiorentina o 38 de Manchester o Vila-real).

També és el Barcelona l'equip amb més possessió de pilota, amb un 62 per cent de mitjana en els seus cinc partits disputats. Reial Madrid i Chelsea, amb un 56 per cent de possessió, són els que el segueixen de més aprop.

El pitxitxi també és culer

Leo Messi, que comparteix honors amb Steven Gerrard (Liverpool), és el màxim golejador de l'actual edició de la Lliga de Campions. Tots dos han aconseguit cinc gols, encara que en el cas del jugador anglès, dos han arribat des del punt de penal. Messi és també el segon jugador amb més assistències, tres, per darrere de Lampard (Chelsea) i Ribery (Bayern).

Complert el seu objectiu una jornada abans del tancament de la fase de grups, el Barcelona ja es fixa en les opcions dels seus possibles rivals en vuitens de final. Curiosament, equips del potencial de Liverpool, Chelsea o Inter de Milà encara no han assegurat la seva primera plaça i podrien enfrontar-se al Barça.

Matemàticament, Manchester United i Juventus també apareixen com a possibles rivals, perquè encara no han tancat el seu lideratge de grup, encara que ho tenen tot a favor en l'última jornada.

El seu últim compromís en la fase de grups, el 9 de desembre que ve davant el Xakthar Donetsk, serà un simple tràmit per al Barcelona entre dos partits d'altura en el campionat de Lliga, davant el València (el dissabte 6 de desembre a les 22 hores) i el Reial Madrid, partit previst per al 13 de desembre, tots dos al Camp Nou.

El 10 del Barça en va tenir prou amb 56 minuts a Lisboa per demostrar, un cop més, el seu enorme talent. Així no es d'estranyar que Mikel Arteta, de l'Everton, declarés ahir en una entrevista que l'argentí "juga com si algú el dirigís amb un comandament, com en un videojoc". El basc, ex de la Reial Societat, va afegir que "no és humà conduir la pilota a aquesta velocitat. Jo no he vist Maradona, però el que fa Messi és insuperable".