Un FC Barcelona molt solvent i amb gran qualitat va golejar per 0-3 amb molta facilitat el Sevilla, un dels equips que vol estar en llocs alts en aquesta Lliga, i posa sis punts pel mig amb l'actual segon classificat, el Reial Madrid, que va ensopegar a Getafe. Avui el líder estarà pendent dels resultats dels altres perseguidors, Vila-real i València, per saber si també amplia diferències a dalt amb ells.

El conjunt català va mostrar a Sevilla moltíssims recursos, tant en atac com en defensa, i va passar per damunt d'un rival desdibuixat que mai va anar de veritat a pel partit. El resultat de Getafe (3-1 en contra del Madrid) va donar d'inici un altre atractiu més al duel del Sánchez Pizjuán, doncs els dos equips sortien beneficiats amb una victòria a Sevilla. Així, tant Pep Guardiola com Manolo Jiménez van treure unes alineacions molt ofensives. Els grans recursos del Barça, amb l'argentí Lionel Messi, el francès Thierry Henry i el camerunès Samuel Eto'o, van ser contrarestats d'entrada amb les ganes del rival i la sempre inquietant presència del mali Frederic Kanouté i el brasiler Luis Fabiano, que ho va intentar en un parell d'ocasions en els primers compassos del partit.

No obstant això, va ser Eto'o el que als vint minuts no va perdonar en una pilota que li va arribar rebotada de la defensa local i va posar el 0-1 amb una gran seguretat. Aviat l'equip local es va trobar amb el marcador advers davant d'un rival que, malgrat això, va canviar poc la seva disposició sobre el terreny i que sempre va voler la pilota per triangular amb ella als voltants de l'àrea sevillista. Poques solucions van trobar els de Manolo Jiménez amb Luis Fabiano i Kanouté molt sols, pel que va ser el joc directe i a la contra el que va poder fer mal, com en un avanç del davanter mali, qui va pugnar amb Gerard Piqué i va caure a l'àrea en una jugada que els sevillistes van reclamar amb força com a penal.

Aquesta jugada polèmica va encendre al Sevilla, que d'una manera radical es va fer propietari del partit en la fase final de la primera part, fins al punt que Kanouté va tenir una claríssima ocasió per a l'empat, però la seva rematada va acabar amb la pilota repel·lida pel travesser en el minut 43.

A la segona part, el Barcelona va sortir amb la clara intenció de tenir molt la pilota i no permetre el que havia succeït en els últims minuts del primer període, que el Sevilla lie prengués la iniciativa, per la qual cosa Jiménez va donar entrada al camp a Diego Capel per buscar que la rapidesa i el desbordament del d'Almeria donés fruits.

L'equip de Guardiola no va notar aquesta circumstància i va dominar amb autoritat, en ser superior al centre del camp i buscar aquest segon gol que deixés el xoc sentenciat. El gol visitant va tardar a arribar i per això el partit es va mantenir obert, però el Sevilla mai va trencar a atacar de veritat i el Barça, sense sofriment, va veure com Messi es va treure un gran remat per situar el segon dels catalans al marcador.

Van quedar llavors poc menys d'un quart d'hora per a la conclusió de l'encontre i el conjunt local es va ensorrar completament davant un adversari que le va poder fer un descosit però que només va aconseguir un gol més, obra de Messi, en la prolongació del xoc. El Barça reforçava el seu lideratge, treu ja sis punts al Madrid i camina amb pas ferm cap al títol. Però com diu Guardiola, ahir tot just era 30 de novembre.