El pròxim 28 de desembre, Pere Gratacós s'acomiadarà com a seleccionador català en el partit que Catalunya jugarà contra Colòmbia. El tècnic de Besalú presentarà en els pròxims dies la convocatòria de jugadors que han de formar la seva última llista i en la que seria de rigor que hi hagués algun o alguns representants del Girona.

Arguments a l'actual seleccionador català no li'n falten. Està clar que primer haurà de començar per la part de dalt i escollir jugadors del Barça, l'Espanyol i d'altres que juguin a Primera o en lligues europees, però el paper del Girona i el Nàstic en la segona categoria del futbol estatal els fan mereixedors de tenir-hi representants. Més tenint en compte que l'entitat de Montilivi té nou representants gironins a la plantilla, alguns dels quals són, a hores d'ara, dels més utilitzats, no només a nivell intern, sinó també de tota la categoria. Ahir, Javi Salamero donava tres noms de possibles integrants d'aquesta selecció: Matamala, Serra i Xumetra. Aquest últim, potser per joventut i per haver estat més intermitent, podria tenir oprtunitats més endavant però en els casos de Matamala i Serra sembla clar que els minuts acumulats a la lliga i el seu rang d'indiscutible els fan valedors de ser a la llista de Gratacós. Tampoc seria d'estranyar que pogués haver-hi d'altres homes com Chechu o José, igualment utilitzats per Agné i convertits en jugadors de regularitat a la categoria.

Per tant, ja no es tracta d'estirar cap a casa sinó de fer justícia. El meteòric ascens del Girona, integrat per la majoria d'aquests noms, bé es mereix un premi de primera línia com és defensar Catalunya.