Ni la mala sort, ni la manca d'encert, ni l'àrbitre, ni el fred intens. El Girona no tenia cap excusa per no guanyar ahir el Sevilla Atlètic a Montilivi. I no va fallar. Però, això sí, va aconseguir els tres punts menys brillants de la temporada. El conjunt gironí va saber gestionar el paper d'equip favorit i va complir derrotant el cuer de la categoria gràcies a un gol de Jito en aprofitar el rebuig d'un penal errat per ell mateix. La victòria dóna més aire al Girona i al mateix temps enfonsa una mica més el Sevilla Atlètic al fons de la taula. S'havia de gua?nyar pel "civil o pel criminal" -així ho havia dit Agné-, i, efectivament, el millor va ser el resultat.

El president del Sevilla, José María Del Nido va afirmar a principi de temporada que el filial només té la pressió de formar jugadors pel primer equip. Són cuers però joves i sense pressió i en els primers minuts van demostrar que encara no llancen la tovallola. Tres llançaments amb cert perill, de Pukki, Hugo i Armenteros, eren la confirmació que el filial no venia d'excursió a Girona. Ni d'excursió ni de visita, ja que Ponzo es va haver d'estirar al màxim per treure un xut d'Hugo que anava a l'escaire. La resposta del Girona, adormit fins aleshores, va ser més que contundent. L'àrbitre va assenyalar penal per mans d'un defensor andalús en tallar una rematada de cap de Serra a la sortida d'un córner. Amb Manga lesionat, Jito va agafar la responsabilitat. El llançament, com els dos del camp del Llevant el va aturar el porter Ruyales. Ahir però, el rebuig va afavorir el barceloní, que no va perdonar i, a porta buida, va enviar l'esfèrica al fons de la porteria. Sense fer res el Girona s'avançava en el marcador. Els locals es van animar i el mateix Jito i José haurien pogut fer el segon. El Sevilla no es va desanimar i Armenteros va tenir l'empat en un cop de cap que es va estavellar a la xarxa lateral. Els dos equips s'havien tret el fred de sobre i començaven a jugar.

El segon gol de la temporada va obrir la gana a Jito, que va desaprofitar una claríssima ocasió per fer el segon poc abans del descans. Paco Esteban va deixar sol el barceloní, que va ser un gana i la defensa li va prendre la pilota després d'intentar un retall inútil.

Per no perdre el costum, Agné va donar entrada de Xumetra en la represa i va deixar Gabri a la banqueta. Per part andalusa, Fermín Galeote va fer entrar Díaz i Mohammed per mirar de capgirar el marcador. El fred va augmentar a la represa i als dos conjunts se'ls van glaçar les idees. El Girona estava espès i la victòria mínima era una escassa renda. Paco Esteban ho va intentar en una excel·lent jugada individual a la qual li va mancar la passada de la mort. Agné havia donat entrada a Hèctor Simon i Arnal per mirar de tancar un partit que es podia complicar. I s'hauria complicat si Perotti no hagués pecat d'individualista en una ràpida contra. L'argentí va enviar la pilota per sobre del travesser quan tenia Hugo sol al costat.

Malgrat el fred, el Girona jugava amb foc. La segona part era d'un Sevilla que tenia les millors opcions. El Girona estava collat i es treia la pilota de sobre davant les insistents aproximacions dels andalusos. Els punts eren massa importants per deixar-los escapar i el Girona va saber contenir totes les envestides del Sevilla. El comentari era unànime entre els aficionats. Si ahir el rival no hagués sigut el cuer, el Girona hauria pogut sortir escaldat.