Fa tres dies, els tres integrants de l'equip van aterrar a la capital argentina per ultimar la seva posada a punt i passar avui les verificacions administratives prèvies al podi de sortida que es farà demà.

El KH-7-Repsol-Epsilon team hi serà present amb el seu nou i flamant MAN 6x6. A més, Fina Roman s'ha reincorporat aquest any a l'equip després de la seva absència en el passat Dakar.

La gironina reconeix que no és "gaire usual" competir en la seva categoria. "a tot el Dakar la presència femenina és més aviat escassa, tot i que cal reconèixer que any rere any s'han anat incorporant més noies a aquesta aventura. Potser l'explicació a tot això estigui en la duresa mateixa del ral·li. No hi ha gaires dones capaces i disposades a superar aquest repte, potser perquè no els ho hagin proposat, però en definitiva aquesta és una realitat", ha indicat.

Roman va començar la seva carrera esportiva de la mà del Team Schlesser fa nou anys i el 2006 es va integrar a l'equip Epsilon de Juvanteny i Criado com a segona navegant. Després de multitud de ral·lis i travessies africanes, la copilot catalana acumula l'experiència perfecta per contribuir a l'èxit, a més de ser una peça clau per a l'harmonia de l'equip.

"La sintonia entre nosaltres és total i passem molt bons moments dins de la cabina, el que sens dubte és una de les claus que aquest equip funcioni", ha confessat.

Sobre el fet de competir en camions, Fina es mostra convençuda. "He disputat curses en cotxe i en camió, a més d'haver recorregut milers de quilòmetres en vehicles d'assistència al Dakar, però el que més em diverteix és competir en camió. Les sensacions són molt més fortes i es va a una velocitat increïble. La forma com aquests vehicles gegantins es comporten en les pistes o com són capaços de superar les dunes del desert és una cosa que enganxa", ha acabat dient.