El segon reforç del Girona al mercat d'hivern és, com s'esperava, una inversió de futur: Ibusuki Hiroshi, un jove japonès de només 17 anys, que jugava de davanter al Kashiwa Reysol i que, segons va assegurar, ha vist complert "un somni" fent el salt a la Lliga de Futbol Professional espanyola. Tindrà un contracte per les 4 properes temporades i la seva clàusula de rescissió, no revelada pel club, serà de les més altes de la plantilla.

"És una aposta de futur. És un jugador amb gran projecció", va assegurar el director esportiu Javi Salamero, que en la roda de premsa de presentació del nou jugador del Girona va explicar fil per randa tots els passos d'una complicada contractació. Hiroshi és menor d'edat (compleix els 18 anys a finals de febrer) i això provoca que legalment encara ara el club no sàpiga quin tipus de fitxa li tramitarà. Hi ha diverses opcions. Una és que el jugador demani el trànsfer internacional per canvi de residència per estudis i que s'incorporari al Girona amb fitxa de juvenil, fet que no li impedirà entrenar-se i jugar amb el primer equip. Hiroshi té ganes de continuar amb la seva formació i, en aquest sentit, des de ja aprendrà català i castellà amb vistes que es pugui matricular a la UdG. D'altres opcions serien inscriure'l dins les 25 fitxes donades d'alta a la LFP (fet que provocaria que s'hagués de donar alguna baixa perquè el Girona tancarà un tercer reforç i disposarà, per tant, de 26 futbolistes), o guardar-li un lloc fins que sigui major d'edat i activar-lo a finals de febrer. Els serveis jurídics del Girona ho estudien i ells decidiran.

"Ell és un bon estudiant i, de fet, la seva voluntat és seguir estudiant. Si entra a la UdG penso que no tindrem cap problema per aconseguir que la Federació japonesa faci el trànsfer internacional. Si això no funciona, esperarem al febrer, quan compleixi els 18 anys, i el donarem d'alta després. I l'altre pla és inscriure'l com a juvenil", va relatar Salamero.

Un somni fet realitat

Ibusuki era feliç i ha arribat amb moltes ganes d'aprendre. Tindrà a la seva disposició un traductor (el jugador només parla japonès), que també serà present als entrenaments per explicar-li les ordres del tècnic. El nou jugador del Girona va explicar que "estic molt content i agraït per tenir aquesta oportunitat. He complert un somni. Ara el que haig de fer és dedicar-me el màxim possible al club".

Sobre els estudis que pot cursar a la ciutat va indicar que "de moment m'haig d'adaptar a la vida d'aquí i conèixer l'idioma. Després ja pensaré quins estudis faré". Hiroshi va afegir que "quan vaig estar aquí per fer la prova ja vaig ?veure una mica la ciutat i des del Japó també m'he informat. És un lloc tranquil i els companys són molt bons". El jugador viurà a la ?residència universitària de ?Montilivi.