derrota sense objeccions al derbi català. El Girona no va poder fer res per frenar la superioritat del Nàstic.Rafa Ponzo va encaixar ahir la golejada més àmplia de la temporada, amb tres gols en contra.Marc Bernaus intenta frenar la progressió ofensiva del local Jordi Alba. Els davanters locals van estar molt inspirats.Un grup de seguidors gironins a la grada del Nou Estadi.Amb la victòria d'ahir l'equip de César Ferrando suma tres triomfs seguits i ha escalat fins al cinquè lloc de la classificació.

L'entrenador del Girona, Raül Agné, decebut perquè el seu equip no va endur-se cap botí de Tarragona, va assenyalar-se a ell mateix com el culpable de la derrota i va defensar amb dents i ungles el joc dels seus homes. "Sóc el màxim responsable de la derrota, perquè aquests jugadors si no fan més es perquè no poden", va assegurar. I després va donar arguments per demostrar-ho: "Això s'ha vist quan amb el 3-0 els jugadors encara anaven a totes".

En la seva fèrria defensa dels seus homes, l'entrenador també va assegurar que "l'equip m'ha agradat, en un altre partit ens hauríem pogut posar perfectament 0-1. A més a més, la primera ocasió del partit ha estat nostra". Analitzant una per una cadascuna de les línies de la seva formació, Agné va assegurar que "estic content del mig del camp cap endarrere, pero és cert que els davanters del Nàstic han tingut molta eficàcia". En aquest sentit el tècnic va destacar "la intensitat dels davanters tarragonins, que ha estat superior a la dels nostres".

Va ser llavors quan Agné va llançar unes floretes als atacants del conjunt rival: "Jordi Alba i Víctor Casadesús no han fet cap mal control en tot el partit". I després d'això va advertir als propers integrants del seu equip: "Espero que els que vinguin (en referència als nous fitxatges Igor, Hiroshi i Felipe) donin un altre aire ofensiu".

El de Mequinensa va assegurar -una vegada més- que no es poden llançar les campanes al vol i que "el Nàstic pot mirar cap amunt, però nosaltres hem de tocar de peus a terra". Tot i això, a continuació va fer una crida a la paciència: "Avui s'han perdut tres punts, però encara en queden molts pel camí i encara hi ha molta lliga en joc".

Per acabar la seva intervenció, l'entrenador del Girona es va acomiadar amb molta formalitat: "No hi ha cap objecció a la derrota i felicito el Nàstic per la victòria que ha aconseguit i li desitjo el millor".

Agné ja havia advertit divendres en la prèvia del derbi que després de la càrrega de treball físic que l'equip va tenir al Collell passades de les vacances no sabia quin Girona es veuria. Pretenia un partit llarg, però es va trobar que al quart d'hora el marcador ja registrava un 1-0 a favor dels locals.

La plantilla, resignada

Després de la dutxa, els jugadors del Girona encara mantenien una cara de pomes agres pel que van viure a terres tarragonines. Jordi Xumetra va mostrar-se molt decebut pel resultat: "Els ho hem regalat. Sobretot en la primera part, ja que no fèiem dues passades seguides i això ha afavorit el seu joc", va dir el de l'Estartit. Després va afegir: "A vegades hem aconseguit remuntar partits així però avui ens ha costat molt". Després el jugador va reconeixer que "no hem estat fins en cap línia i sobretot hem donat massa facilitats en la primera part". Tot i això Xumetra ja pensa en els propers partits: "La Lliga és llarga, hem de passar pàgina, centrar-nos i acabar la primera volta amb almenys 30 punts".

Per la seva banda, Jordi Matamala tenia una opinió molt semblant a la del seu company. "Ens han guanyat la partida. Amb un 3-0, buscar excuses és l'últim que podem fer", va assegurar, i després va afegir: "En la primera hem volgut tenir la pilota i l'hem tingut menys que mai". Respecte a una possible reacció, el defensa va dir: "Estem en el de sempre, remuntar és molt complicat i ens han guanyat la partida. A la mitja part en Raül (Agné) ha comentat que no abaixéssim els braços, perquè ja havíem remuntat altres partits, però no hem fet rematades a porta i hem estat desafortunats en xuts llunyans. Matamala va afegir que "m'he trobat molt bé, el treball al Collell no ha passat factura". La plantilla té festa avui i tornarà a la feina demà.