Tot i que les imatges de televisió demostren que la jugada que propicia el penal del segon gol en realitat era una falta fòra l'àrea, la veritat és que la imatge donada pels dos equips al damunt de la gespa fa que els gironins no puguin ni buscar excuses en aquest detall per amagar la cridanera derrota en el derbi català. Raül Agné dirà el que vulgui, però ahir el Nàstic va ser molt superior al seu equip i, per primer cop després de moltes jornades, el Girona va estar fora de lloc, cosa molt poc habitual en l'equip del de Mequinensa.

Fins al punt que fins i tot Matamala va trobar-se amb un rival al davant que corria més que ell, Diop. El centre del camp local va superar en tot moment el del Girona, la defensa del Nàstic no va tenir problemes per aturar la poc fluïda davantera gironina i la rereguarda dels de Montilivi va anar massa vegades de bòlit davant la solvència atacant local.

Molts dirien que ahir el Girona va rebre un bany, però si no es vol ser tan agosarat, com a mínim cal reconèixer l'àmplia superioritat del rival, que per primera vegada va fer que Ponzo anés a buscar la pilota tres vegades al fons de la porteria en tot el que portem d'aquesta temporada.