L'internacional holandès Arjen Robben, que va ser el millor jugador del partit i va aconseguir el gol de la victòria del seu equip, va liderar el retorn als llocs que atorguen la classificació per a la Lliga de Campions del Reial Madrid, que ahir va vèncer, per 1-0 el Vila-Real, en el primer partit de l'any al Santiago Bernabeu.

Diuen que any nou, vida nova. I el Bernabéu, a banda d'estrenar gespa, va rebre, en partit oficial, les seves últimes dues incorporacions, l'holandès Klaas-Jan Huntelaar, que procedeix de l'Ajax, i el francès Lassana Diarra, del ?Portsmouth anglès, que, per no ser considerat el segon Diarra, malgrat que porti també el 6, juga amb el nom de "Lass".

Tots dos van arribar al mercat hivernal i, si bé era previsible que juguessin, les baixes del màxim golejador de l'equip, l'argentí Gonzalo Higuaín i de José María Gutiérrez 'Guti' , van accelerar que s'inclogeussin en l'onze titular de Juande Ramos.

En el Vila-real, el xilè Manuel Pellegrini va situar en punta, al costat de l'italià Giuseppe Scurto 'Rossi', Nihat, en detriment de Joseba Llorente, que sortiria després del descans substituint el turc.

El partit no va despertar fins al gran gol de Robben, passada la mitja hora, d'un cop d'esquerra que va entrar gairebé per l'esquadra dreta de la porta defensada per Diego López. N'hi va haver prou per deixar els tres punts a casa davant d'un rival complicat.

A la represa, en el Madrid més holandès de la història, va ser el seu millor home, Robben, el primer a avisar, amb un xut que Gonzalo va aconseguir desviar el just perquè toqués el travesser abans de sortir a córner, en el minut 12. Dos minuts abans que el seu compatriota Wesley Sneijder va repetir ocasió, també fort xut llunyà.

Els jugadors del Vila-real no van completar un joc efectiu i s'allunyen dels llocs als quals aspiren. El Madrid, per contra, va recuperar el lloc en zona de Lliga de Campions.