FC Barcelona i Atlètic de Madrid, els dos equips més golejadors de la Lliga, enfrontaran aquest vespre la seva condició de favorits al títol de la Copa del Rei, en un duel amb marcat caràcter ofensiu, malgrat la suplència de l'argentí Sergio Kun Agüero i l'absència en el partit del camerunès Samuel Eto'o.

Amb el 6-1 a favor dels blaugranes en l'últim partit entre tots dos en Lliga en el record, l'estadi Vicente Calderón reviurà un xoc clàssic en el torneig, que presenta precedents molt equilibrats i que promet gols i espectacle, malgrat les destacades rotacions en les alineacions dels dos equips.

A l'Atlètic, el mexicà Javier Aguirre deixarà a la banqueta Agüero, el seu màxim golejador aquest curs al costat de l'uruguaià Diego Forlán, mentre que Pep Guardiola, pel que fa al Barcelona, ha donat descans a Eto'o, Xavi Hernández i Víctor Valdés, entre d'altres, a més de les baixes de Carles Puyol, Rafa Márquez i Alexander Hleb.

Tot i així, la trajectòria golejadora dels dos equips en les primeres jornades de Lliga, amb 51 gols blaugranes i 39 blanc-i-vermells, preveu un duel d'atac i amb moltes ocasions, a l'espera del partit de tornada de la setmana que ve al Camp Nou, on es decidirà l'eliminatòria més atractiva dels vuitens.

Per a l'Atlètic és una revenja doble. Encara dolgut pel seu decebedor partit de dissabte passat a València (3-1), que va acabar amb la seva ratxa de quinze partits oficials sense perdre i el va apartar dels llocs de Lliga de Campions, l'equip blanc-i-vermell tampoc ha oblidat el 6-1 sofert en Lliga en el seu últim xoc contra el Barça.

El triomf serà el millor bàlsam per al conjunt blanc-i-vermell, en el qual l'entrenador mexicà Javier Aguirre inclourà sis novetats a l'onze respecte a la derrota a València (3-1), la més destacada la sortida de l'alineació titular d'Agüero, que iniciarà el partit des de la banqueta. El francès Sinama Pongolle serà el seu substitut.

Ja en clau blaugrana, Josep Guardiola va justificar les nombroses absències de la llista de convocats davant els mitjans de comunicació: "Tinc més de 20 jugadors i vull veure'ls a tots, perquè hi tinc una gran confiança. Vosaltres teniu unes preferències i voldríeu veure uns jugadors, però jo en vull veure d'altres. Amb aquests futbolistes, amb tots, es pot guanyar demà. Em va molt bé jugar amb tots".

En aquest sentit, va comentar que és conscient que pot rebre crítiques en cas de derrota, però va assegurar que això no serà degut als futbolistes convocats: "Sé que si es perd rebré crítiques, independentment de la llista. Han d'entrar 16 jugadors i han de ser polivalents, no específics. Per això entra Víctor Sánchez, que potser s'hagués quedat fora, no poden entrar Puyol i Márquez per lesió, que haguessin entrat". Tanmateix, Guardiola no resta importància al xoc: "És més important que la tornada".