L'estadi Reyno de Navarra acollirà avui un duel absolutament desigual que enfrontarà el cuer, l'Osasuna, amb el líder, el Barcelona. Els homes de Josep Guardiola afronten aquest partit amb el propòsit de no fer cap concessió als seus rivals i superar el rècord de punts en la primera volta, que va obtenir el Reial Madrid la temporada passada, en sumar 47 punts. Amb 44 punts en disset jornades, el conjunt català encara disposa de dos partits (Osasuna i Deportivo) per atrapar i superar el seu màxim rival en aquesta estadística, però per a això s'haurà d'esforçar com no ho ha fet fins ara en un camp que s'espera que estigui gelat.

Unes condicions que no contribuiran a l'espectacle ni que el Barcelona pugui exhibir el seu millor futbol, encara que en situacions extremes també s'ha vist aquest any l'equip que entrena Josep Guardiola, com va ser en el negat camp del Màlaga i l'equip barcelonista es va emportar el triomf per un inapel·lable 1-4. El segon partit de l'any arriba per a un Barcelona que es mostra incontestable, tal com va acabar el 2008.

L'estat de Messi, màxim golejador de l'equip en les tres competicions (19 gols), i del Samuel Eto'o (18), màxim golejador de la Lliga, està sent determinant perquè el Barcelona sumi per victòries tots els partits. A més d'ells dos, s'hi sumarà ja amb regularitat un recuperat Andrés Iniesta, que va reaparèixer en l'atac contra el Mallorca després de vuit setmanes de baixa per lesió. També van tornar a la llista de convocats Valdés, Carles Puyol, Xavi, i Gudjohnsen, els quals no van participar en el partit de Copa Atlètic-Barça, ja que van descansar, excepte el capità Puyol, amb problemes físics. Abdidal també va entrar en la convocatòria després de passar la grip, mentre que Hleb és baixa perquè no va superar uns problemes físics que arrossega. També està descartat Rafa Márquez, ja que el central està sancionat amb un partit de suspensió.

Per la seva banda, l'Osasuna de José Antonio Camacho necessita un partit perfecte, sense les badades dels últims minuts, per trencar les quinieles contra un Barcelona que ja disposa, en la penúltima jornada de la primera volta, dels 44 punts que anhela l'equip rojillo per assegurar la permanència. Amb les baixes per lesió de Margairaz, Rodrigues,Dady i Sola, Camacho podria plantejar contra el Barcelona un sistema amb un trivot (Puñal, Nekounam i Vadocz), dos volants (Juanfran i Plasil) i Pandiani a l'atac.