Montilivi va viure ahir una jornada d'allò més atípica. Els somriures per la victòria davant l'Eibar van amargar-se en qüestió de minuts. L'adéu d'Héctor Simón, condicionat per la imminent alta federativa del japonès Ibusuki Hiroshi, va rebre's amb una certa dosi de sorpresa a la plantilla blanc-i-vermella. Una decisió que el jugador afectat va encaixar com va poder i, malgrat comprendre-la, va abandonar capcot, i sense voler fer declaracions, la sessió d'entrenament. Minuts abans, Raül Agné explicava els motius d'una decisió "d'allò més difícil per a un entrenador".

L'arribara d'Igor de Souza, Felipe Sanchón i el japonès Ibusuki Hiroshi, els tres reforços d'hivern, provocava que el Girona disposés de 26 jugadors al primer equip, un més dels que la Federació permet inscriure. Com que la directiva té la intenció d'inscriure el nipó, el cos tècnic havia de descartar un dels futbolistes en actiu; una resolució que ahir va veure la llum.

"Héctor Simón és el jugador escollit. Ha estat una decisió difícil, però crec que és l'encertada". Agné, sensiblement afectat per la situació, anunciava els motius de l'elecció d'un jugador amb contracte fins al 2011. "És un futolista que juga amb desavantatge en comparació a la resta. La seva és una posició molt concreta i no pot lluitar per un altre lloc. A més, la manera de jugar d'aquest equip no és la que més li convé".

El preparador català va afegir que "el que ara més necessita l'Héctor és jugar. Així li he dit, i així espero que sigui perquè necessita recuperar la seva millor versió". Agné va confessar que "el jugador s'ho ha pres prou bé", ja que "ell també vol tornar a jugar al més aviat possible".

El tècnic va aprofitar per "donar les gràcies a l'Héctor pel seu comportament. Si la tria depengués d'això, segurament ell no hagués estat el sacrificat". Malgrat reconèixer que "ara mateix el mercat no està per llançar coets i serà difícil trobar-li una sortida", Agné va declarar que "espero que, en un futur, tingui cabuda en el meu equip. Ha de recuperar el nivell competitiu i la nostra forma de jugar ha de variar. A veure si troba un destí aviat i les coses li van bé".