El català Marc Coma segueix al capdavant de la classificació del Dakar l'Argentina-Xile, després de la disputa de la novena etapa, que va guanyarl'holandès Frans Verhoeven (KTM). Verhoeven va arribar en un temps de 6:26:33 hores en l'etapa de 449 quilòmetres, una de les més difícils del traçat al desert xilè.

En segon lloc va arribar el francès David Fretigne (6:29:42 hores), seguit del xilè Francisco López (6:30:13 hores). El català Marc Coma, que va arribar quart en la novena etapa (6:31:32), es manté al primer lloc en la classificació general amb 37 hores, 4 minuts i 47 segons.

En cotxes, l'espanyol Carlos Sainz va aconseguir ahir el seu cinquè triomf parcial al Dakar a l'adjudicar-se l'etapa i va ampliar fins a gairebé vint minuts el seu avantatge en la general sobre el sud-africà Giniel De Villiers. El segon classificat va ser el seu company d'equip en Volkswagen Mark Miller, que va arribar a un minut i 47 segons del madrileny, mentre que el nord-americà Robby Gordon, al volant d'un Hummer, va ser tercer. Nani Roma va ser setè a més de 24 minuts de Sainz i es despenja en la general.