El nou any ha portat més gol al Girona però també la reconstrucció de l'anhelada preferent, coberta per la famosa lona des de fa anys. L'Ajuntament ja té redactat el projecte de millora i té previst enviar-lo al Govern central aquesta mateixa setmana per tal de ser inclòs al Pla d'Ajudes especial anticri per als ajuntaments, decretat per Madrid. La nova grada costarà un milió d'euros i tan bon punt sigui aprovat el projecte, es posarà l'obra a concurs per adjudicar-la i iniciar les obres al més aviat possible. La reconstrucció trigarà entre sis i set mesos, amb la qual cosa si es pot iniciar abans d'acabar la temporada es podrà estrenar amb l'inici de la Lliga vinent. En cas que finalment no siguin compatibles les obres amb la disputa dels partits del Girona d'aquesta temporada, s'hauran de fer els treballs a l'estiu i acabar-los amb la propera campanya ja en joc.

En qualsevol cas, sembla que aquesta vegada sí, la lona té els mesos comptats. L'Ajuntament preveu completar la grada de Montilivi i donar continuïtat a l'actual i, d'aquesta manera, es podran guanyar uns 2.000 seients més, fet que situarà la capacitat total en uns 9.500 espectadors. L'obra preveu millorar tot l'espai que hi ha ara darrere la lona amb la construcció d'un edifici de serveis cobert per vidre on hi haurà un bar i lavabos.

També es faran dos nous accessos per al públic, que entrarà al camp a través d'aquest nou edifici abans d'arribar a la grada. Des del bar, cobert de vidre, es tindrà una excel·lent perspectiva del camp, amb la idea que aquest espai també pugui funcionar entre setmana i oferir com a al·licient la possibilitat de veure els entrenaments de l'equip. A més, es millorarà tot l'espai del camí que condueix al servei d'Esports de la Universitat i, probablement, es taparà la visibilitat de la mítica Llotja dels Sastres.

I després, la tribuna

L'Ajuntament desencallarà aquest any la reconstrucció de l'antiga grada de preferent però, a la vegada, vol començar a pensar com completar la reforma integral de Montilivi renovant de dalt a baix la zona de tribuna. Tot i que aquest mateix any es podria tirar endavant la substitució de l'actual coberta d'uralita, en el futur l'equip de govern pretén remodelar l'espai actual, amb nous serveis. A la llarga, fins i tot, no seria descartable que a la zona de l'aparcament actual de tribuna, s'hi acabès construint un edifici amb serveis i oficines per al club que es comuniqués amb l'estadi.

Aquestes reformes es faran preveient la possibilitat que un futur ascens a Primera divisió requerís noves ampliacions. D'aquesta manera, per exemple, la grada de preferent estarà preparada per doblar-se, i també podria créixer pels dos gols i per la zona de tribuna. D'altra banda, l'Ajuntament s'asseurà en breu a parlar amb el club per analitzar la possible renovació de la malmesa gespa de Montilivi. Una opció és canviar-la de dalt a baix a l'estiu, però això requereix més de 200.000 euros de pressupost. Diumenge, en el partit contra l'Eibar, va tornar a quedar clar que l'herba de l'estadi no passa pel millor moment i, al final dels 90 minuts, oferia una pèssima imatge.