Estratègia o improvisació. El cert és que el Girona va esperar fins ben bé mitjanit per a decidir-se a fitxar el davanter centre que ha de ser la referència ofensiva de l'equip aquesta temporada. Finalment, quan la sirena era a punt de sonar, el club va anunciar la contractació del madrileny de 30 anys, Antonio Calle procedent del Nàstic de Tarragona. El conjunt gironí, no només va incorporar Calle sinó que a més a més va aprofitar per a fitxar el mitjapunta italoargentí Sarmiento del Racing i el central argentí Javier Almirón que arriba lliure de l'Alabès. Després de molts dies de calma, els nervis i el neguit van entrar a les oficines de Montilivi a mesura que s'anava acostant la mitjanit. Sarmiento i Almirón van arribar però el més calent encara era a l'aigüera. Finalment però, Calle, que va jugar l'any passat cedit al Xerez intentarà recuperar l'olfacte golejdar que el va caracteritzar fa uns anys a Albacete i en la seva primera etapa a Xerez.

El Girona va aconseguir els seus serveis en qualitat de cedit pel Racing de Sarmiento vorejant les deu del vespre. El jove mitjapunta argentí va jugar també com a cedit l'any passat al Xerez un total de 26 partits aconseguit 4 dianes. Aquest estiu, Sarmiento va ser notícia en ser hospitalitzat després de patir els símptomes de la grip A. Al final, va ser una falsa alarma i Sarmiento ha realitzat amb normalitat la pretemporada amb el Racing. Sarmiento destaca per la gran agilitat i s'adapta amb facilitat a les dues bandes. El jugador té intenció de desplçar-se avui mateix a Girona abans de viatjar a l'Argentina per a solucionar uns problemes burocràtics. El Girona es fa càrrec de la totalitat de la fitxa.

Per la seva banda el central Almirón és un defensa agressiu i molt temporamental que la temporada passada va jugar 22 partits amb l'Alabès i va veure 9 targetes grogues i dues de vermelles. Curiosament, el Llevant va descartar el seu fitxatge fa pocs dies decantant-se finalment pel banyolí Albert Serra, descartat pel Girona al juliol. Almirón competirà amb Cañas, Rangel i Tortolero per un dels llocs a l'eix de la defensa. Amb tot, l'argentí, donada la seva velocitat, també pot actuar al lateral esquerre. Almirón coneix molt bé la 2a A després del seu pas pel Tenerife, Poli Ejido i Alabès.