p

unt i apart. Les màquines excavadores ja han entrat al Camp Vell de Banyoles i les porteries ja són a terra. No s'hi tornarà a jugar fins que la gespa artificial estigui instal·lada d'aquí a uns quants mesos. Per a la història quedarà l'Atlètic Banyoles-Camós (0-1), final del Torneig de la Sorra i que va suposar l'últim partit al vell Camp Vell. El passat cap de setmana, un concert amb Josephine Libido i un sopar popular van ser els actes de comiat a un terreny de joc que ha vist créixer els millors futbolistes de la comarca. "És molt important i un orgull entrar a la història pels segles dels segles", reconeixia el president de l'Atlètic, Joan Ignasi Estany. Alguns dels presents a la festa es van, fins i tot, poder endur un record del Camp Vell en forma de pot de vidre amb sorra de la zona on l'Atlètic va marcar el seu primer i últim gol a l'estadi.

L'Atlètic, camí del seu tercer any de vida, ha aconseguit engrescar força aficionats que ja tenen reservat cada dissabte a la tarda per anar veure els partits i que tampoc es perden cap dels concerts, cercaviles o butifarrades que organitza el club de tant en tant. L'Atlètic, aquest any ha arribat a un acord amb el CD Banyoles -que té la concessió de l'Ajuntament- per compartir el Camp Nou Municipial, nou escenari dels partits i entrenaments del conjunt taronja. Un altre aspecte però, són tots els actes festius que es feien al Camp Vell. "Aquest aspecte l'estem estudiant perquè no ho podem fer damunt la gespa artificial del Camp Nou. Pot ser que ho fem en algun bar patrocinador o a la zona del passeig Dalmau, si l'Ajuntament ens dóna el permís", explica el president.

Esportivament i després de poques victòries en dues temporades, l'Atlètic ha fitxat un entrenador (Rafel Barberán) i ha renovat una mica la plantilla. Tanmateix, les arrels són les mateixes i l'objectiu també: recuperar l'esperit del futbol de tota la vida.